Qatargate: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Την Τετάρτη στον ανακριτή η Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή «έπεσε» από τα σύννεφα - Τι κατέθεσε στις βελγικές αρχές / Αλήθειες με τη Ζήνα

Νέα έφοδο πραγματοποίησε η βελγική αστυνομία στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για περαιτέρω έρευνες στο πλαίσιο του Qatargate.

Η Εύα Καϊλή «έπεσε» από τα σύννεφα - Τι κατέθεσε στις βελγικές αρχές

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της βελγικής Εισαγγελίας, νέες έρευνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα το απόγευμα.

Εδικότερα, όπως αναφέρει η ομοσπονδιακή εισαγγελία, με επικεφαλής ανακριτή στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερις και πλέον μήνες σχετικά με υπόθεση διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποίησαν νέες έρευνες σήμερα Δευτέρα το απόγευμα στα γραφεία του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την Τετάρτη στον ανακριτή η Εύα Καϊλή

Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή η Εύα Καϊλή / Intimenews

Από την Παρασκευή, με την υποστήριξη των υπηρεσιών ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα πληροφοριακά στοιχεία δέκα κοινοβουλευτικών υπαλλήλων έχουν «παγώσει» για να αποτραπεί η εξαφάνιση των δεδομένων που είναι απαραίτητα για την έρευνα. Ο σκοπός της σημερινής έρευνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου ήταν να κατασχεθούν αυτά τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν διάφορες έρευνες και στην Ιταλία.

Εύα Καϊλή: Αυτή είναι η περιουσία της - Τι έχει σε ακίνητα και καταθέσεις

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 20 έρευνες από την έναρξη των επιχειρήσεων, εκ των οποίων 19 σε ιδιωτικές κατοικίες και μία στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε ένα κτίριο των Βρυξελλών και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μανταλένα Καϊλή: Αδυνατώ να πιστέψω τις καταγγελίες - Η Εύα έχει ήθος

Την Τετάρτη στον ανακριτή η Εύα Καϊλή

Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί έξι άτομα για την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές. 

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, βρίσκονται σε καθεστώς σύλληψης και θα παρουσιαστούν την Τετάρτη στο Προανακριτικό Τμήμα.

Politico: Υπό έλεγχο ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το Qatargate

Στο μεταξύ σε ρεπορτάζ του το «Politico» σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, αναφέρει πως στο «μικροσκόπιο» των βελγικών αρχών έχει μπει και ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος είχε παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Κομισιόν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top