Δημητρακόπουλος στο Star: «Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την Εύα Καϊλή»

Γιατί δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Qatargate 

Τους λόγους που η Εύα Καϊλή δεν παρέστη σήμερα στην ακροαματική διαδικασία στο προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παρατείνεται για έναν μήνα η προφυλάκιση του συντρόφου της Καϊλή

Aναβολή ζήτησε και πήρε η Εύα Καϊλή που θα απολογηθεί στις 22 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.

«Ο λόγος που ζητήσαμε αναβολή ήταν ότι η κ. Καϊλή και οι συνήγοροί της, είχαν επίγνωση απεργιακής κινητοποίησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και δε θα γινόταν η μεταγωγή της. Ξαφνικά, μια - δυο ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, της είπαν να τη μεταφέρουν στο δικαστήριο. Εμείς δεν το επιτρέψαμε, καθώς δεν υπήρξε νομική προετοιμασία», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο Star για την Εύα Καϊλή

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την Εύα Καϊλή»

Αναφερόμενος στην προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και μια ενδεχόμενη ανάλογη κατάληξη και για την εντολέα του, ο κ. Δημητρακόπουλος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ποτέ δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. 

«Από εκεί και πέρα, το ότι προφυλακίστηκε προσωρινά ο σύντροφός της, εμένα δεν μου προκαλεί καμία ανησυχία, καθώς έχουμε γνώση της δικογραφίας», πρόσθεσε.

Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι για ψώνια σε εμπορικό κέντρο

Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι για ψώνια σε εμπορικό κέντρο / NDP

Εύα Καϊλή: «Δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος της»

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και στα υπέρογκα ποσά που βρέθηκαν μέσα σε βαλίτσες και κουτιά στο διαμέρισμα της κ. Καϊλή και φέρεται να «αγγίζουν» το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές.

Όπως είπε, η κ. Καϊλή δε γνώριζε ότι αυτά τα χρήματα βρισκόταν στο σπίτι της, όμως τόνισε ότι «δεν είναι χρήματα που αποκτήθηκαν με νόμιμες διαδικασίες».

τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή

Τα χρήματα που βρέθηκαν μετά από την έρευνα των βελγικών αρχών για το Qatargate

τα χρήματα που βρήκαν οι βελγικές αρχές στο σπίτι της Εύας Καϊλή

«Στοιχεία σε βάρος της κ. Καϊλή δεν υπάρχουν, πέραν του γεγονότος ότι βρέθηκαν αυτά τα χρήματα στην κοινή συζυγική εστία. Γίνεται κανιβαλισμός από αυτούς που δε γνωρίζουν τη διαδικασία», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος και υπογράμμισε:

Υπήρχε πολύμηνη παρακολούθηση από τις αρχές της Ιταλίας και άλλων χωρών. Ο βασικός κατηγορούμενος είναι Ιταλός, παρακολουθούσαν το σπίτι του.

Αναφερόμενος στη βαλίτσα με τα χρήματα που μετέφερε ο πατέρας της, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι υπήρχαν συγκεκριμένες εξηγήσεις, τις οποίες έδωσε ο κ. Καϊλής και γι΄αυτό αφέθηκε ελεύθερος.

Qatargate: Ποιος είναι ο πατέρας της Εύας Καϊλή που συνελήφθη με βαλίτσα

«Σε κάθε περίπτωση αυτά τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι δεν έχουν νόμιμη προέλευση. Πρέπει να δούμε από πού προέρχονται. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει σχέση με αυτά τα χρήματα η κ. Καϊλή, δεν ήξερε ότι είναι στο διαμέρισμα», υπογράμμισε ο δικηγόρος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα δοθούν απαντήσεις για όλα στο δικαστήριο.

Δημητρακόπουλος στο Star: «Τι μου είπε η Εύα Καϊλή πριν από λίγο»

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης για το Qatar Gate μετέφερε μέσω του Star τη συνομιλία που είχε με την εντολέα του λίγη ώρα πριν. Όπως είπε, η κ. Καϊλή θέλει να ξεκαθαριστεί ότι όσα συνέβησαν στο Κατάρ ήταν όλα σε γνώση των Ευρωπαϊων:

«Αυτό που θέλει να ακούγεται είναι ότι οι δηλώσεις της, οι ομιλίες της και οι συναντήσεις της στο Κατάρ ήταν εγκεκριμένες από το γραφείο της κ. Μέτσολα. Όλα ήταν εις γνώσιν τους». 

Ακόμα, θέλησε να απαντήσεις στις φήμες που την ήθελαν να κινείται προς τη Νέα Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «ποτέ δεν έκανε συμφωνία να μεταπηδήσει σε αυτό τον χώρο, παρόλο που οι σχέσεις της με τον κ. Ανδρουλάκη ήταν τεταμένες».

Η Εύα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Εύα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο / Φωτογραφία αρχείου Intime

Παρατείνεται για έναν μήνα η προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή

Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να παρατείνει για έναν μήνα την προφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, όπως ανέφερε ο συνήγορός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Τζόρτζι για έναν μήνα», διευκρίνισε ο δικηγόρος Πιερ Μονβίλ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή Αντρέ Ριζόπουλος ανέφερε στο AFP ότι η λήψη απόφασης από το προδικαστικό συμβούλιο για το αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top