Παρατείνεται για έναν μήνα η προφυλάκιση του συντρόφου της Καϊλή

Στη φυλακή παραμένει κι ο Παντσέρι

Συνεχίζεται η προφυλάκιση για την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της / Ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Προφυλακισμένοι παραμένουν με απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι για τη φερόμενη εμπλοκή τους στο QatarGate.

Προφυλακισμένη μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου παραμένει η Εύα Καϊλή

Ο τρίτος κατηγορούμενος, Ιταλός υπήκοος και επικεφαλής ΜΚΟ, Νικολό Ταλαμάνκα αποφυλακίζεται, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Εάν ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Η κατηγορούμενη κ. Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα στη σημερινή ακροαματική διαδικασία. Ζήτησε αναβολή ακρόασης και θα απολογηθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Τον σύντροφό της «δείχνει» η Καϊλή - «Αυτός έβαλε τα χρήματα στο σπίτι»

Βέλγιο: Παρατείνεται για έναν μήνα η προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή 

Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να παρατείνει για έναν μήνα την προφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, όπως ανέφερε ο συνήγορός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Τζόρτζι για έναν μήνα», διευκρίνισε ο δικηγόρος Πιερ Μονβίλ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος ανέφερε στο AFP ότι η λήψη απόφασης από το προδικαστικό συμβούλιο για το αν η πρώην ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της, αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα είναι προφυλακισμένη.

Συνεργάστηκαν οι βελγικές αρχές με την ΕΥΠ;

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά, ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας, το οποίο αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών πέντε ευρωπαϊκών κρατών συνεργάστηκαν με τις βελγικές αρχές.

Είναι λοιπόν ένα ερώτημα αν η ΕΥΠ συνεργάστηκε με τις βελγικές αρχές, δεδομένου ότι η Εύα Καϊλή είναι Ελληνίδα υπήκοος.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top