Γιάννης Διακογιάννης: Η τελευταία του κοινή εμφάνιση με τη Ρίκα Βαγιάνη

Την είχε μεγαλώσει σαν κόρη του – Ο χαμός της του είχε στοιχίσει

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Διακογιάννης / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Βαρύ είναι το πένθος στην ελληνική δημοσιογραφία μετά από την είδηση του θανάτου του κορυφαίου αθλητικογράφου, Γιάννη Διακογιάννη σε ηλικία 91 ετών. 

Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν παντρεμένος με τη Βαρβάρα Δράκου και είχε μεγαλώσει σαν δική του κόρη τη Ρίκα Βαγιάνη, η οποία ήταν παιδί της Βαρβάρας και του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα. 

Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε σε ηλικία 91 ετών - NDPPhoto

Η σχέση τους ήταν σχέση βαθιάς αγάπης. Ο Γιάννης Διακογιάννης δεν ξεχώρισε ποτέ τη Ρίκα Βαγιάνη από τη μικρότερη κόρη του Οντέτ. Ήταν πάντα παρών στη ζωή της, περιβάλλοντάς την με στοργική και αστείρευτη πατρική αγάπη και νιώθοντας περηφάνεια για την υπέροχη πένα της. 

Τον Ιούλιο του 2014 ο κορυφαίος αθλητικογράφος εμφανίστηκε μαζί με τη Ρίκα Βαγιάνη στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Πάντα ν’ ανταμώνουμε» με τους δύο να εκφράζουν και πάλι την τεράστια αγάπη που ένιωθαν ο ένας για τον άλλον. 

Αυτή η αγάπη έκανε τη Μαρίκα Ζούλα να αλλάξει το όνομά της σε Ρίκα Βαγιάνη, από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του «πατέρα» της, Γιάννη Διακογιάννη.

Τον Οκτώβριο του 2017 ο Γιάννης Διακογιάννης πήγε στην ΕΣΗΕΑ για να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους του που έκαναν απεργία πείνας. Τότε ήταν που ενημέρωσε ότι η Ρίκα πάλευε με τον καρκίνο. 

Ο Γιάννης Διακογιάννης με τη σύζυγό του Βαρβάρα Δράκου, μητέρα της Ρίκας Βαγιάνη - NDPPhoto

«Να σας πω και κάτι που θα σας στενοχωρήσει: Η Ρίκα έχει καρκίνο… », τους είπε και συννέφιασε το πρόσωπό του. 

Η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή στις 7 Αυγούστου 2018 σε ηλικία 56 ετών. Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν στο πλευρό της όλο το διάστημα που πάλευε με το θηρίο, ενώ έναν χρόνο πριν είχε χάσει την πολυαγαπημένη του Βαρβάρα, επίσης από καρκίνο. 

Η Ρίκα Βαγιάνη με τον σύζυγό της Ν. Στεφανή - NDPPhoto

Για μέρες βρισκόταν στη ΜΕΘ κι έδινε την τελική της μάχη. Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν έξω από το δωμάτιό της συνεχώς, δίπλα στον σύζυγό της, Νίκο Στεφανή. Όταν εκείνη άφησε την τελευταία της πνοή ο Γιάννης Διακογιάννης «λύγισε» και θρήνησε για τον χαμό της κόρης του. 

Ο θάνατος της Ρίκας Βαγιάνη είχε στοιχίσει πολύ στον Γιάννη Διακογιάννη - NDPPhoto

Σήμερα σε ηλικία 91 ετών «έφυγε» κι ο ίδιος από τη ζωή, κάνοντας φτωχότερη την ελληνική δημοσιογραφία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top