Το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για τους Ρομά

Προσπάθειες συμφιλίωσης των δύο πλευρών

Οι προσπάθειες συμφιλίωσης Ρομά - αστυνομικών - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Την ώρα που πολλές περιοχές της χώρας μοιάζουν με καζάνι έτοιμο να εκραγεί με τα επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών να κλιμακώνονται, μια συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της κοινότητας και αστυνομικών επιχειρεί να ρίξει τους τόνους. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου η αστυνομία ενδεχομένως δεν θα κάνει κάποιες επιχειρήσεις σκούπα στους καταυλισμούς των Ρομά. Η αστυνομία θα περιμένει να εκτονωθεί η κατάσταση και θα παρακολουθούν διακριτικά όλες αυτές τις διαμαρτυρίες. Ωστόσο θα επέμβουν σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star από σήμερα το πρωί έχουν δοθεί εντολές σε περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Άμεσης Δράσης αν υπάρξει κάποιο περιστατικό με Ρομά πρώτα θα ενημερωθεί ο αξιωματικός υπηρεσίας του κέντρου επιχειρήσεων και στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι θα κάνουν οι αστυνομικοί.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τους Ρομά - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Η ισορροπία μεταξύ εξαγριωμένων διαδηλωτών  και αστυνομικών από την πρώτη στιγμή βρισκόταν πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Από τη μία οι Ρομά, οι οποίοι στα πρόσωπα των αστυνομικών έβλεπαν αυτόν που πυροβόλησε τον 16χρονο.

Απέναντί τους οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπαθούσαν  να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά.  Όμως, κάθε φορά που εκτοξεύονταν κάτι εναντίον τους η κατάσταση ξέφευγε πάλι. Οι εικόνες από το the brake.net είναι χαρακτηριστικές. 

Την ώρα που ο 16χρονος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο , εκπρόσωποι των Ρομά και αστυνομικοί συναντήθηκαν και αποφάσισαν να ρίξουν τους τόνους.

16χρονος Ρομα

Ο 16χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του

«Θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλό οι δύο πλευρές να έρθουν σε μία συνεννόηση . Πιστεύω ότι έγινε κάτι ιδιαίτερα καλό τουλάχιστον στα λόγια , θα φανεί και στην πράξη» είπε ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

 «Ναι, να διαδηλώσουνε με ειρηνικό τρόπο και όχι να σπάνε, να ρημάζουνε.  Είμαστε άνθρωποι ειρηνικοί , δημοκρατικοί και πρέπει να κρατήσουμε ένα επίπεδο» είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σαμπάνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Μακεδονίας-Θράκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος».

Δείτε εδώ το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top