Κρήτη: «Αχτίδα» αισιοδοξίας για την 4χρονη που κατάπιε φιστίκι

Αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει στην ΜΕΘ

Κρίσιμη η κατάσταση της 4χρονης που κατάπιε φιστίκι που στάθηκε στον πνεύμονά της / Βίντεο από Mega 

Ένα πρώτο θετικό μήνυμα έρχεται από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης σχετικά με την κατάσταση της υγείας της 4χρονης από τη Σαντορίνη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή εξαιτίας ενός φιστικιού που έφαγε και της «σφήνωσε» στον πνεύμονα.

Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονη - Φιστίκι έφραξε τον πνεύμονά της

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, μετά από περίπου μία εβδομάδα παραμονής σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ, οι γιατροί κατάφεραν να την «ξυπνήσουν» με επιτυχία.

«Η κατάσταση της υγείας της εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Η 4χρονη αποσωληνώθηκε ωστόσο παραμένει στην εντατική», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Πλέον, η 4χρονη αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη με τους γιατρούς όμως να τονίζουν πως η κατάσταση παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή.

Σαντορίνη: Αερογέφυρα ζωής για 4χρονο κοριτσάκι

Το χρονικό του συμβάντος

Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα απελπισμένα μάτια των γονιών της μετά την κατάποση φιστικιών.

Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το παιδί υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξιό της πνεύμονα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top