Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονη - Φιστίκι έφραξε τον πνεύμονά της

Χειρουργήθηκε και είναι σε καταστολή

Κρίσιμη η κατάσταση της 4χρονης που κατάπιε φιστίκι που στάθηκε στον πνεύμονά της / Βίντεο Mega

Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ένα τετράχρονο κοριτσάκι που κατάπιε φιστίκι. Ο καρπός εντοπίστηκε στον πνεύμονα του παιδιού και χρειάστηκε επέμβαση.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα τετράχρονο κοριτσάκι που χειρουργήθηκε στον πνεύμονα, ο οποίος είχε «φρακάρει» από ένα φιστίκι.

Το παιδί μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Σαντορίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου το βράδυ της Τρίτης, καθώς παρουσίασε έντονη δύσπνοια. Όταν εξετάστηκε εντοπίστηκε ένα φιστίκι στον δεξί πνεύμονα και χρειάστηκε άμεσα χειρουργείο, σύμφωνα με το neakriti.

Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, το παιδί διασωληνώθηκε αμέσως μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. 

«Οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο). Η 4χρονη στη συνέχεια εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή», ανέφερε στην Ερτ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top