Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια - Πυροβολισμοί, χημικά και φωτιές

Δείτε βίντεο - Οργισμένοι οι Ρομά

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 16χρονος - Βίντεο από Star 

Νέα επεισόδια μεταξύ των Ρομά και αστυνομικών δυνάμεων σημειώνονται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, κοντά στον οικισμό Αγίας Σοφίας.

Πολεμικό κλίμα / ThessToday
 

Όπως μεταδίδει το thesstoday, τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην οδό Πόντου, όπου Ρομά καίνε κάδους, λάστιχα και πετούν διαρκώς πέτρες φωνάζοντας συνθήματα προς τους αστυνομικούς, που απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν προς τον οικισμό Ρομά, ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Χρήση χημικών / ThessToday

Φωτιές / ThessToday

Η οργή των συγγενών και των φίλων του 16χρονου δεν έχει τέλος. «Εδώ, θα γίνει ο τάφος σας», φωνάζουν οι Ρομά στις αστυνομικές δυνάμεις. 

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ / ThessToday

ΜΑΤ / ThessToday

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από αστυνομικούς, εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

Ο 16χρονος Ρομά

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον αστυνομικό

Ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με το grtimes.gr. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top