Τρίκαλα: «Με έκαιγε με σταυρό γιατί είχα δαιμονιστεί»

Βασανιστήρια από τον κληρικό καταγγέλλει ο 23χρονος

Βασανιστήρια και ψυχολογικό εκβιασμό από τον ιερέα στα Τρίκαλα, ο οποίος κατηγορείται για ψεύτικους εράνους, εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ που προορίζονταν για τον 23χρονο, καταγγέλλει ο νεαρός που έχει προβλήματα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος κληρικός τέθηκε σε προσωρινή αργία, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, με πρωτοβουλία του 35χρονου ιερέα από τα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο αναρτήσεις σε social media και ιστοσελίδες που αφορούσαν έρανο για την οικονομική ενίσχυση του 23χρονου, λόγω προβλημάτων υγείας, με κατάθεση χρημάτων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ο ένας με δικαιούχο τον κληρικό και ο άλλος με δικαιούχο τον νεαρό.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ιερέας διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του 23χρονου και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχαν κατατεθεί συνολικά 12.922,50 ευρώ.

Ο 23χρονος, μιλώντας στο trikalanews.gr, κατήγγειλε ότι ο κληρικός, που κατηγορείται για εξαπάτηση μέσω εράνων, φέρεται να του ασκούσε ψυχολογική βία: «Άμα σε αφήσω εγώ και η οικογένειά μου, δεν θα έχεις πουθενά να πας, θα είσαι σαν πεταμένο σκυλί», του έλεγε.

«Έφυγα από τα Τρίκαλα γιατί φοβάμαι»

O νεαρός εξηγεί πώς γνωρίστηκαν με τον ιερομόναχο, ενώ κάνει γνωστό πως έφυγε από την πόλη των Τρικάλων, φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα.

«Γνωριζόμαστε χρόνια. Μου έστειλε ένα μήνυμα να πιούμε καφέ, τον γνώρισε και η συγχωρεμένη η μάνα μου, κάναμε παρέα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία βοήθεια οικονομική από μέρους του. Αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας μου δεθήκαμε, διαμέναμε μαζί, δήθεν με βοηθούσε και με συντηρούσε», αναφέρει ο 23χρονος, ενώ κλαίγοντας συνεχίζει λέγοντας πως «έτσι ξεκίνησε η εκμετάλλευση και ο ψυχολογικός πόλεμος. Μου πήρε την κάρτα ΚΕΑ, λέγοντάς μου πως θα πληρώνει κάποια έξοδα του, αφού με στηρίζει. Εάν σε αφήσω εγώ, δεν θα έχεις κανέναν. Δεν έχεις κανέναν που να σε αγαπάει και να σε προστατέψει. Με έβαλε να μαλώσω με τους συγγενείς μου και με αποξένωσε από όλους».

«Μόνο 150 ευρώ πήρα – Ζητώ συγγνώμη»

Όσον αφορά τον έρανο που έγινε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, ο 23χρονος λέει πως «ποτέ δεν μου είπε για τα ποσά που συγκεντρώθηκαν. Τα έμαθα από την αστυνομία. Μόνο 150 ευρώ μου έδωσε και πήρα ένα ζευγάρι παπούτσια. Εξαπάτησε τόσο κόσμο. Επειδή εγώ ήμουν ορφανός, σημαίνει ότι ήμουν και σκουπίδι;».

Την ίδια ώρα, ο νεαρός αφού επισημαίνει πως ντρέπεται για όλα όσα έχουν γίνει, ζητά συγνώμη από όλα τα ανυποψίαστα θύματα που έπεσαν στην παγίδα του κληρικού, σημειώνοντας πως και ο ίδιος είναι θύμα.

«Με έκαιγε με σταυρό γιατί είχα δαιμονιστεί»

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η καταγγελία του νεαρού για σωματική κακοποίηση καθώς όπως υποστηρίζει «πίστευε ότι έχω δαιμόνιο γιατί είχα κάνει τατουάζ και έκαιγε το δέρμα μου με σταυρό. Μου έλεγε θα βγάλεις το τατουάζ γιατί με έναν άνθρωπο της Εκκλησίας σαν και εμένα, δεν μπορείς να το έχεις, είσαι σαν αλήτης», γεγονός που ο 23χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top