Σεισμός Εύβοια: «Φοβηθήκαμε πολύ, έπεφταν αντικείμενα», λένε οι κάτοικοι

Ρωγμές σε σπίτια από τον χορό των Ρίχτερ

Αναστάτωση προκάλεσε ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην Εύβοια, ενώ έντονη ήταν και η μετασεισμική ακολουθία. 

Όπως αναφέρει το evima.gr υπάρχουν μικρές ζημιές σε κάποια σπίτια, ενώ κάτοικοι δήλωσαν ότι ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Εύβοια. 

Εύβοια: Νέος μετασεισμός 4,4 Ρίχτερ - 4,8 ο αρχικός σεισμός

«Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Έπεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο evima.gr.

Μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 06:32 ακολούθησαν πέντε ακόμα μετασεισμοί, οι δύο τελευταίοι με διαφορά λίγων δευτερολέπτων. Οι σεισμικές δονήσεις είχαν επίκεντρο το χωριό Ζάρακες κι έγιναν αισθητές σε Αττική και Κόρινθο. 

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η περιοχή που έγινε ο σεισμός δε φιλοξενεί μεγάλα ρήγματα και δεν έχει ιστορικό σεισμών. Για τον λόγο αυτό παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, για να διαπιστώσουν αν ο πρώτο σεισμός ήταν και ο κύριος. 

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της κοινότητας Ζάρακες, Χ. Τρανός, έχουν καταγραφεί ρωγμές σε λίγα κτίρια, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι. 

Πάντως σήμερα για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο Καρύστου και τον δήμο Κύμης Αλιβερίου, λόγω του σεισμού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top