Εύβοια: Νέος μετασεισμός 4,4 Ρίχτερ - 4,8 ο αρχικός σεισμός

Αισθητός και στην Αττική - Κλειστά τα σχολεία στην Κάρυστο

Σεισμός, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημείωθηκε το πρωί της Τρίτης στην Εύβοια, ενώ η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική. Ακολούθησε μετά από μία ώρα σχεδόν ένας ακόμα μετασεισμός, μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, ενώ είχαν προηγηθεί άλλοι τρεις. 

Ο νέος σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,9 χλμ. 

Ο αρχικός σεισμός των 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 06:32 και είχε επίκεντρο 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων. Το εστιακό του βάθος ήταν 13,2 χλμ. 

σεισμός στην Εύβοια

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Mega σημείωσε πως «στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα».

«Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», συνέχισε.

Ακολούθησε σεισμός 3,2 Ρίχτερ

Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ, ακολούθησε σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός «είχαμε μικρότερους σεισμούς το προηγούμενο διάστημα».

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι σε σεισμική διέγερση. Χρειάζεται προσοχή στην περιοχή αυτή. Χρειάζέται πολύ καλή αξιολόγηση».

Στη 01:38 τα ξημερώματα της Τρίτης, στην ίδια περιοχή, σημειώθηκε σεισμός 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 9χλμ. βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.

Σεισμός: Κλειστά τα σχολεία στην Κάρυστο

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 29/11, τα σχολεία στην Κάρυστο της Εύβοιας, μετά από τη σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ στα νότια του νησιού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top