Nissos Kalymnos: Προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή δυτικά της Τελένδου

Βρέθηκαν δύο ρήγματα

Δύο ρήγματα εντοπίστηκαν από ιδιώτη δύτη στην αριστερή πλευρά του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου NISSOS KALYMNOS, το οποίο προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή δυτικά της Τελένδου.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Λέρο προς την Κάλυμνο με 31 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα και τέσσερα φορτηγά οχήματα.

Έχασε μία άγκυρα κατά τον απόπλου από τη Ρόδο το πλοίο «Πρέβελης»

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ ο πλοίαρχος ενημέρωσε το Λιμενικό για ελεγχόμενη εισροή υδάτων. Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου, όπου και αποβίβασε με ασφάλεια τους 31 επιβάτες. 

Στο σημείο του συμβάντος είχαν σπεύσει δύο περιπολικά και δύο ρυμουλκά, όπως επίσης και τρία επιβατηγά τουριστικά πλοία, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί. 

Κρήτη: Βλάβη στο πλοίο «Blue Ηorizon» με 930 επιβάτες

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στελέχη κλιμακίου της επιθεώρησης πλοίων σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο NISSOS KALYMNOS διαπίστωσαν κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του, θραύση του πηδαλίου και στρέβλωση της προπέλας, καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής ενώ του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών. Περιμετρικά του πλοίου έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα για την αποφυγή τυχόν ρύπανσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top