Πέτρος Τατσόπουλος: «Οι αδελφές μου ένιωσαν τον ιδρυματισμό στο πετσί τους»

Συγκλονιστική η κατάθεση ψυχής του

Πέτρος Τατσόπουλος: «Οι αδελφές μου ένιωσαν τον ιδρυματισμό στο πετσί τους»

Σε άρθρο του στα «Νέα» ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος περιέγραψε τη δική του προσωπική εμπειρία από τα ιδρύματα.

Το άρθρο έχει τίτλο «Ιδρυματισμός» και σε αυτό ο κ. Τατσόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «όσο και αν βελτιωθεί το παθογόνο μοτίβο, ιδανικό ίδρυμα θα παραμένει πάντα το ίδρυμα που βάζει λουκέτο».

«Η βιολογική μου μητέρα, μια πάμφτωχη γυναίκα από την Κρήτη, απέκτησε πέντε παιδιά με τρεις άνδρες, από τους οποίους παντρεύτηκε τους δύο κι έδωσε τη συγκατάθεσή της να μεγαλώσουν σε ιδρύματα προνοίας τα τρία από τα πέντε παιδιά της, οι δύο ετεροθαλείς αδελφές μου κι εγώ. Σε αντίθεση με μένα, που με ανέλαβε σχετικά σύντομα μια ανάδοχη οικογένεια από τον Κορυδαλλό και κατόπιν υιοθετήθηκα από μια μεσοαστική οικογένεια στην Κυψέλη, οι αδελφές μου έζησαν σε ίδρυμα έως τα δεκαοκτώ τους χρόνια. Εγώ δεν διατηρώ καμία ανάμνηση από το ίδρυμα, ούτε θετική ούτε αρνητική. Οι αδελφές μου ένιωσαν τον ιδρυματισμό στο πετσί τους», ανέφερε ο κ. Τατσόπουλος.

Πέτρος Τατσόπoυλος: «Πυρά» της εκκλησίας για τις δηλώσεις περί αποβλάκωσης

Για τον ιδρυματισμό έκανε λόγο πως είναι μια «παθολογική κατάσταση» που βιώνεται με ξεχωριστό τρόπο από το κάθε παιδί παρά το γεγονός πως υπάρχουν κοινά γνωρίσματα.

Έγραψε πως τα παιδιά των ιδρυμάτων είναι «ιδιαίτερα ευάλωτα και χειραγωγήσιμα» και πως η μεγαλύτερη από τις δύο ετεροθαλείς αδελφές του του είχε πει ότι «διψούσαμε και πεινούσαμε για αγάπη».

«Εάν μάλιστα το ίδρυμα έχει και κάποιον θρησκευτικό προσανατολισμό, η χειραγώγηση του θύματος διευκολύνεται τα μέγιστα: η ασέλγεια μεταμφιέζεται σε στοργή και η κακοποίηση ως προαπαιτούμενο για την ηθική ωρίμανση. Όλα συμβαίνουν για το “καλό” του θύματος, ακόμη και στην περίπτωση που το ίδιο το θύμα δεν είναι σε θέση να… αντιληφθεί το “καλό” του» έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Τατσόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top