Πέτρος Τατσόπoυλος: «Πυρά» της εκκλησίας για τις δηλώσεις περί αποβλάκωσης

Μήνυση εναντίον του καταθέτει η ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr

Έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της εκκλησίας προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση του πρώην βουλευτή και γνωστού συγγραφέα, Πέτρου Τατσόπουλου, ότι θρησκευτικά ντοκιμαντέρ που ασχολούνται με τον βίο γνωστών αγίων της εκκλησίας αποβλακώνουν τους πολίτες.  

Τατσόπουλος: Πώς νίκησε τον θάνατο - Τα δάκρυα και η μαχαιριά στη καρδιά

«Νομίζω ότι υπάρχει τρικυμία μέσα στην ψυχούλα αυτών των ανθρώπων που έχουν τόσο μεγάλη προκατάληψη και αγκύλωση. Αυτό από μόνο του είναι μια δυστυχία». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Συμεών, στην ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος αναφερόμενος στη σειρά για τον γέροντα Παΐσιο, χωρίς να τον κατονομάζει, έγραψε στο facebook:

« -Πώς πάει, άγιε πατέρα; Προχωράει το πρότζεκτ με την αποβλάκωση; 
- Μια χαρά προχωράει, τέκνο μου. Έχουμε όμως ακόμη τεράστια περιθώρια
- Να αποβλακωθούμε περισσότερο; 
-Όχι. Να εκδηλώσουμε την αποβλάκωσή μας πιο απενοχοποιημένα»
έγραψε στην ανάρτησή του ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους για του κόσμου τα σκουπίδια τα οποία υπάρχουν στην τηλεόραση, τον δημόσιο λόγο, το θέατρο… Δεν τους έχω δει να μιλούν για αποβλάκωση. Ειδικά για μια σειρά που αναφέρεται σε ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο οικουμενικής αποδοχής, γιατί τους προκαλεί τέτοιο ερεθισμό;» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας. 

«Όποτε ξυπνάει στραβά κάτι θυμάται και σχολιάζει. Θα ασχοληθούμε εμείς με την ασχολία του κυρίου Τατσόπουλου; Προσωπικά τον αγνοώ. Δε με ενδιαφέρει ούτε η γνώμη του, ούτε η προσωπικότητά του» σημείωσε ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου. 

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους εκκλησιαστικούς κύκλους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  «Όταν κ.Τατσόπουλε δεν μπορείτε να βιώσετε το περιεχόμενο της πίστης, καλύτερα να σιωπάτε, να μην το αποδομείτε, ούτε να το αποδυναμώνετε, με σκοπό να αποδείξετε την “αποβλάκωση” και την “απενοχοποίηση”» είπε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, κατηγορώντας τον γνωστό συγγραφέα για «χαμηλού επιπέδου διατυπώσεις».

Μήνυση εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου από την ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr

Μήνυση εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου καταθέτει η ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr, καθώς όπως υποστηρίζει ο πρώην βουλευτής και συγγραφέας με τον χαρακτηρισμό «αποβλάκωση» που χρησιμοποίησε σε ανάρτησή του για τη νέα σειρά του Mega με θέμα τον Άγιο Παΐσιο παραβαίνει τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σε ανάρτησή του, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ταυτίζει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE με ναζιστικές οργανώσεις όπως αυτή της Χ.Α.» σημειώνει η ιστοσελίδα.

Στην ανάρτησή της καταλήγει ότι «εκτός από τη μήνυση πλέον το νομικό τμήμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE θα καταθέσει και αγωγή κατά των συκοφαντικών και δυσφημιστικών λεγομένων του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top