Πρωτοποριακή μέθοδος σποράς με drone από τον Όμιλο Motor Oil

Ο 'Ομιλος συμβάλλει καταλυτικά στην αναδάσωση των καμμένων εκτάσεων

Νέους δρόμους για την ανάπλαση του δασικού μας πλούτου ανοίγει ο όμιλος Motor Οil κάνοντας σπορά με τη χρήση drone. Εγκαινιάζοντας ένα καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο 'Ομιλος συμβάλλει καταλυτικά στην αναδάσωση των καμμένων εκτάσεων στη χώρα μας.

More Energy: Δυναμική είσοδος στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Τη φυσική αναγέννηση των πληγωμένων από τις πυρκαγιές εκτάσεων της χώρας, επιχειρεί ο Όμιλος Μοtor Oil, κάνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα σπορά με τη χρήση drone στα Γεράνεια 'Ορη.

Πρωτοποριακή μέθοδος σποράς με drone από τον Όμιλο Motor Oil

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως γίνεται αναδάσωση με χρήση drones

Η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας της σποράς με Drone Seeding πραγματοποιείται για πρώτη φορά για δασικά έργα, όπως τόνισε στο ρεπορτάζ του Star ο κ. Μιχάλης Λιάρος, Project & Group Synergies Manager της Motor Oil. 

«Η ανάπτυξη αυτού του εγχειρήματος μπορεί να γίνει σε περιοχές δύσβατες, δυσπρόσιτες και απόκρημνες είτε με τη σπορά δασικού πολλαπλασιαστικού υλικού, είτε με τη σπορά αντιδιαβρωτικών, προλαμβάνοντας έτσι πιθανές κατολισθήσεις από τις βροχοπτώσεις μετά τις πυρκαγιές» επισήμανε ο κ. Λιάρος.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα παγκοσμίως

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρώτη φορά παγκοσμίως γίνεται αναδάσωση με χρήση drones. Σημαντική είναι επίσης η συνεργασία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με το υπουργείο Περιβάλλοντος και τη Motor Oil. Συνεργαζόμαστε όλοι για το αυτονόητο. Να αποκαταστήσουμε το φυσικό περιβάλλον το οποίο επλήγη από τις πυρκαγιές» σημείωσε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς.

Οι  σπόροι που χρησιμοποιούνται στην πρωτοποριακή αυτή εναέρια σπορά προέρχονται από το δασικό φυτώριο της Αμυγδαλέζας, το οποίο εκσυγχρονίστηκε χάρη στη συμβολή του Ομίλου Μotor Oil.

Οι  σπόροι που χρησιμοποιούνται στην πρωτοποριακή αυτή εναέρια σπορά προέρχονται από το δασικό φυτώριο της Αμυγδαλέζας, το οποίο εκσυγχρονίστηκε χάρη στη συμβολή του Ομίλου Μotor Oil.

Οι σπόροι προέρχονται από το δασικό φυτώριο της Αμυγδαλέζας που εκσυγχρονίστηκε χάρη στη συμβολή του Ομίλου Μotor Oil.

Μotor Oil: Aναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει το δασικό φυτώριο Αμυγδαλέζας

Ο κ. Εμμανουήλ Ψωμιάδης, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξήγησε μιλώντας στην κάμερα του Star για το πρωτοποριακό πρόγραμμα: «Εδώ στην περιοχή ρίχνουμε σπόρους χαρουπιάς. Αυτοί οι σπόροι έχουν μπει μέσα σε λεπτή στρώση βαμβακιού. Από πάνω έχουμε τύρφη, δηλαδή ουσιαστικά παρέχουμε τροφή και υγρασία, και πιο πάνω έχουμε εδαφικό υλικό, αργιλοπηλό συνήθως. Μαζί με τις βροχές, ο σπόρος έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσει να βλαστήσει πιο εύκολα».

Motor Oil: Πρώτα αποτελέσματα στη συνεισφορά αναγέννησης της Αμυγδαλέζας

Για τη σημασία του χρόνου της σποράς μίλησε από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χρήστος Καραβίτης. 

Σύμφωνα με τον κ. Καραβίτη, «ο χρόνος της σποράς παίζει πολύ μεγάλη σημασία. Τώρα είναι ιδανική εποχή με τις βροχές να έρχονται. Η προστασία του σπόρου με τα σφαιρίδια, τον βοηθά να ανταπεξέλθει και σε πιθανές χιονοπτώσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top