Μotor Oil: Aναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει το δασικό φυτώριο Αμυγδαλέζας

Πρωτοποριακή τεχνολογία με σπορά μέσω drone

Μετά την αναγέννηση του Εκκοκκιστηρίου της Αμυγδαλέζας, που έχει  στόχο να μετατραπεί σε Τράπεζα Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού,  ο Όμιλος Motor Oil αναλαμβάνει σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος τον εκσυγχρονισμό του δασικού φυτωρίου στην ίδια περιοχή.

Νέα εποχή για το εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας με τη στήριξη της Motor Oil 

 «Ο Ομιλος Motor Oil έχει συμβάλει στην επαναλειτουργία και ανάπτυξη του δασικού εκκοκκιστηρίου της Αμυγδαλέζας, συνεισφέροντας σε επιστημονικό και υλικοτεχνικό δυναμικό. Έχουμε επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις τόσο στην παραγωγικότητα, όσο και στην ποιότητα του εκκοκκιστηρίου» τόνισε στο ρεπορτάζ του Star o κ. Μιχάλης Λιάρος, Project Manager της Μotor Οil. 

More Energy: Δυναμική είσοδος στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  

«Παράλληλα προχωράμε και στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του γειτονικού δασικού φυτωρίου της Αμυγδαλέζας. Το δασικό φυτώριο της Αμυγδαλέζας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων» πρόσθεσε ο κ. Λιάρος. 

Πρωτοποριακή τεχνολογία από τη Motor Oil  

«H Motor Oil ανέλαβε να ενισχύσει τις υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό του εκκοκκιστηρίου και του φυτωρίου εδώ της Αμυγδαλέζας, που είναι το μεγαλύτερο της χώρας και από εδώ βλέπουμε φυτά τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι το 2025, θα τα βρίσκουμε να μεγαλώνουν στα δάση και τις πλαγιές της υπέροχης χώρας μας» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς.  

Motor Oil: Πρώτα αποτελέσματα στη συνεισφορά αναγέννησης της Αμυγδαλέζας

Το φυτώριο αναμένεται να τροφοδοτήσει τις αναδασώσεις, στις  οποίες ο όμιλος Motor Oil  επιστρατεύει πλέον και την τεχνολογία drone, με φυτά από γηγενείς ποικιλίες, γενετικά ελεγμένες.  

Αναβάθμιση του δασικού φυτωρίου της Αμυγδαλέζας από τη Motor Oil

Αναβάθμιση του δασικού φυτωρίου της Αμυγδαλέζας από τη Motor Oil 

«Με υπευθυνότητα και επιστημονική αρτιότητα η Motor Oil εφαρμόζει πρωτοποριακή τεχνολογία καινοτόμες πρακτικές στη δασοπονία, υλοποιώντας για πρώτη φορά αναδάσωση με τη χρήση του drone ceeding, τη σπορά με ντρόουν» δήλωσε για τη νέα τεχνολογία σποράς ο κ. Λιάρος.   

«Έως το 2025 φυτεύουμε 20 εκατ. δέντρα σε εκτάσεις 165.000 στρεμμάτων» επισήμανε για το project ο κ. Αμυράς.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top