Κιβωτός: Ξεκινούν οι καταθέσεις-Ποιο στοιχείο «εντυπωσίασε» τις εισαγγελείς

10 καταγγελίες στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων

Σε εξέλιξη η έρευνα της εισαγγελίας για την «Κιβωτό του Κόσμου»/ Δείτε το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (22/11)

Δέκα καταγγελίες για ασέλγεια και σωματικές βλάβες έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Κιβωτός: Το «κλουβί τιμωρίας» του Βόλου - «Κλείδωναν μέσα νηστικά παιδιά»

Οι εξελίξεις στη δομή είναι ραγδαίες, με τον πρωθυπουργό σήμερα, σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, να «ξηλώνει» το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στα όσα αποκαλύπτονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων πήραν σήμερα στα χέρια τους τη δικογραφία και βρέθηκαν μπροστά σε μια ζοφερή εικόνα, καθώς πέρα από την ασέλγεια που έχει καταγγελθεί είδαν μαρτυρίες για ανηλίκους-θύματα άγριων ξυλοδαρμών, σκληρών τιμωριών, ακόμη και «καταναγκαστικών» έργων. Ειδικότερα, σύμφωνα με περιγραφή, έβαζαν τα παιδιά να σπάνε πέτρες, προκειμένου, όπως τους έλεγαν, να τους διδάξουν με αυτόν τον τρόπο πώς οι πέτρες επανέρχονται στην πρωταρχική τους μορφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελείς είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν τάχιστα με την ολοκλήρωση της έρευνάς τους, με χρονικό ορίζοντα 10-15 ημερών.

Από αύριο ξεκινούν οι πρώτες καταθέσεις. Έχουν κληθεί οι πρώτοι μάρτυρες προκειμένου να μιλήσουν για όσα γνωρίζουν - πρόκειται είτε για πρώην φιλοξενούμενους είτε για πρώην εργαζομένους σε δομές της Κιβωτού. Μάλιστα, οι δύο εξ' αυτών παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και ζήτησαν να καταθέσουν στις Αρχές.

Επίσης υπάρχει ένας ανήλικος που βρίσκεται στο εξωτερικό και αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας.

Εκείνο που έχει εντυπωσιάσει τις εισαγγελείς, είναι ότι τα επτά άτομα που έχουν καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ «ευθυγραμμίζονται» μεταξύ τους στα όσα κατήγγειλαν, παρόλο που δεν ήταν στις ίδιες δομές και δε γνωρίζονταν.

Φέρεται να κατέθεσαν για παρόμοιες καταστάσεις -για σκληρές τιμωρίες και κακομεταχείριση των παιδιών. Αυτό το στοιχείο θεωρείται ως κάτι πολύ σημαντικό στην αναζήτηση της αλήθειας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top