«Τιμή σε εκείνους που φυλάνε Θερμοπύλες» - Το μήνυμα του πιλότου της «Ζευς»

Με στίχο του Κ. Καβάφη το μήνυμα του επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή

Εντυπωσιακές οι εικόνες από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς», Γιακουμή Χριστόδουλου, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

28η Οκτωβρίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με στίχο του Κωνταντίνου Καβάφη ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής έστειλε το δικό του μήνυμα για την Εθνική Επέτειο και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνιας: «Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλλάτουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονικη», είπε ο πιλότου της ομάδας «Ζευς», την ώρα που «έσκιζε» τους αιθέρες πάνω από τη συμπρωτεύουσα.

πιλότος ομάδα Ζευς

Συγκίνηση από το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς», Γιακουμή Χριστόδουλου / Φωτογραφία από Ερτ

Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί της πτήσης του αεροσκάφους F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», έκοψαν την ανάσα όσων βρίσκονταν σήμερα στη  Θεσσαλονίκη.

Στην αντιφώνησή της η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε: «Kύριε Επισμηναγέ γιορτάζουμε σήμερα τους ήρωες που πολέμησαν στο Αλβανικό έπος και θυσίασαν και τη ζωή τους για την ελευθερία μας και μαζί τους όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις άοκνους φρουρούς που διασφαλίζεται την εθνική κυριαρχία. Η πατρίδας σας ευγνωμονεί. Χρόνια πολλά και καλλές προσγειώσεις».

28η Οκτωβρίου: Με τα Rafale και τα τεθωρακισμένα Marder η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Δεν ήταν, όμως, μόνο τα Rafale, που πέταξαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αλλά και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755.

Πάνω από το χώρο της παρέλασης πέταξαν ακόμα αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταξύ άλλων μαχητικά F-16 και F-4) καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, Chinook, Kiowa Warrior κά), του Πολεμικού Ναυτικού (Sikorsky S-70) και των Σωμάτων Ασφαλείας.  

παρέλαση Θεσσαλονίκης - Rafale

Ραφαλ - στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκης

Ακόμα, τα τεθωρακισμένα Marder έκλεψαν την παράσταση στην στρατιωτική παρέλαση.

τεθωρακισμένα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top