Κρήτη: «'Ημουν σε σοκ γι' αυτό κρυβόμουν», είπε η 38χρονη

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Η στιγμή που η 38χρονη έφτασε στο γραφείο της ανακρίτριας - Mega

Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε λίγο πριν τις 08:00 το πρωί η 38χρονη, η οποία επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.  Η κατηγορούμενη ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο.

Η 38χρονη έφτασε στην ανακρίτρια και πήρε προθεσμία να απολογηθεί - flashnews.gr

Η γυναίκα, η οποία καταζητούταν επί τέσσερις μέρες, παραδόθηκε τελικά χθες το απόγευμα στην αστυνομία

Κρήτη: Πρώτη επέμβαση για τον 36χρονο-θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό

 Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για την επίθεση που πραγματοποίησε εναντίον του εν διαστάσει συζύγου της τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου. 

Η 38χρονη που επιτέθηκε με οξύ στην Κρήτη

Η 38χρονη πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας για την επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον του συζύγου της - Facebook

Η κατηγορούμενη κλήθηκε από τον εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις στο γιατί κρυβόταν τόσες μέρες. Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε σχετικά η 38χρονη φέρεται να απάντησε «κρυβόμουν γιατί φοβόμουν, δεν μπορούσα να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν και είμαι σε σοκ».

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, η εντολέας του φοβόταν να παραδοθεί και ότι κακοποιούταν στον γάμο της. 

Κρήτη: Παραδόθηκε η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της

Η ίδια έχει πει σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους ότι έριξε το οξύ γιατί «θόλωσε» μετά από καβγά με τον 36χρονο.

Κρήτη: «Δεν ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση»

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η 38χρονη δεν είχε συνεργό και το καυστικό υγρό που έριξε στον σύζυγό της δεν ήταν βιτριόλι, αλλά ένα καθαριστικό που αγόρασε νόμιμα από το διαδίκτυο. 

38χρονη Κρήτη

Η 38χρονη θα υποστηρίξει πως το καυστικό υγρό το είχε μαζί της για άμυνα - Facebook

Η ίδια θα υποστηρίξει στην απολογία της ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της από την οικογένεια του θύματος και θα παραδώσει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της. Θα ισχυριστεί επίσης ότι το καυστικό υγρό το είχε μαζί της για άμυνα.

Κρήτη: «Αδειάζει» την 38χρονη ο πατέρας της – «Λέει ψέματα»

Ο δικηγόρος της είπε πως είναι αρκετά φοβισμένη, καθώς ο σύζυγός της έχει βαρύ ποινικό μητρώο. 

Πρόσθεσε ακόμα πως η εντολέας του δεν είχε προσχεδιάσει τίποτα και πως το καυστικό υγρό το είχε παραγγείλει ως καθαριστικό. 

Κρήτη: «Συκοφαντίες οι ισχυρισμοί περί κακοποίησης»

Ο δικηγόρος του 36χρονου θύματος, Αλέξης Κούγιας σε δελτίο Τύπου που απέστειλε χαρακτήρισε «συκοφαντικούς» τους ισχυρισμούς της 38χρονης περί κακοποιήσεως. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα προβεί σε υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος της κατηγορούμενης και στην υποβολή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση του θύματος και της οικογενείας του. 

Πρόσθεσε τέλος ότι από έρευνα των συνεργατών του προέκυψε ότι η παραγγελία του καυστικού υγρού έγινε το αργότερο στις 19.10.2022 και παρελήφθη από τρίτο πρόσωπο στις 21.10.2022. Η επίθεση έγινε ξημερώματα της 22.10.2022, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Κούγια, αποδεικνύει ότι προσχεδιάστηκε πριν από τις 19.10.2022.

Κρήτη: «Έστελνε ροζ φωτογραφίες στον αδελφό του θύματος»

Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια του 36χρονου αναφέρει πως η γυναίκα έστελνε ροζ φωτογραφίες στον αδελφό του θύματος και πως τον προσκάλεσε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου για να συνευρεθούν ερωτικά. Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του θύματος, κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ, ενώ διαψεύδουν και τους ισχυρισμούς της ότι έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον αδελφό του 36χρονου. 

Κρήτη: «Η 38χρονη είναι εμμονική, είναι διεστραμμένος σαν άνθρωπος»

Κρήτη: Μάχη για να σωθεί το μάτι του θύματος

Ο 36χρονος νοσηλεύεται από το Σάββατο στη μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου. 

Κρήτη: «Η 38χρονη έστελνε ροζ φωτογραφίες στον αδελφό του θύματος»

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, σημείωσε πως πρόκειται για χημικό έγκαυμα από οξύ. 

Κρήτη: «Από ισχυρή οικογένεια η 38χρονη που έριξε οξύ στον σύζυγό της»

«Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι. Το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια. Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα. Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top