Τραγωδία στην Πάτμο: Τι αναφέρει το Λιμενικό για τη βύθιση του ρυμουλκού

Νεκρός ο 45χρονος κυβερνήτης του σκάφους

Ανασύρθηκε νεκρός ο κυβερνήτης του ρυμουλκού που βυθίστηκε στην Πάτμο. / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Αναπάντητα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ερωτήματα της βύθισης του ρυμουλκού «ΠΟΘΗΤΟΣ» στο κεντρικό λιμάνι της Πάτμου, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόδεσης του κρουαζιερόπλοιου «AZAMARA JOURNEY» σημαίας Μάλτας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 45χρονος κυβερνήτης του σκάφους. Στο ρυμουλκό επέβαιναν δύο άτομα, ο 45χρονος καπετάνιος και ένας 26χρονος τρίτος μηχανικός. Το δεύτερο άτομο, κατάφερε να διασωθεί, όμως τα ίχνη του καπετάνιου χάθηκαν και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός από ιδιώτη δύτη μέσα στο ρυμουλκό σκάφος.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου αμέσως μετά τη βύθιση του ρυμουλκού εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ ξεκίνησαν οι έρευνες από περιπολικό σκάφος του λιμενικού ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτες δύτες.

Πρώτα εντοπίστηκε το δεύτερο μέλος του πληρώματος ο 26χρονος μηχανικός, ο οποίος περισυνελέγη καλά στην υγεία του από τη σωστική λέμβο του κρουαζιερόπλοιου, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 45χρονος κυβερνήτης, εντός του βυθισμένου ρυμουλκού πλοίου, από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, o Θεολόγος Γιάνναρος, ένας εκ των δυτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση ανάσυρσης της σορού, περιέγραψε όσα βίωσε, επεσήμανε πως «Το καράβι παρέσυρε το ρυμουλκό και το βύθισε. Αυτό έγινε στο κέντρο του λιμανιού…».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ρυμουλκό βρισκόταν εμπρός και αριστερά του κρουαζιερόπλοιου και παρασύρθηκε σε μία απόσταση περίπου 200 μέτρα από το λιμάνι και πολύ κοντά στο φάρο. «Στη διαδικασία απόπλου του κρουαζιερόπλοιου με τη βοήθεια του ρυμουλκού. Διαπιστώσαμε ότι κάτι δεν πήγε καλά και κατέληξε στο να βυθιστεί το ρυμουλκό στο οποίο επενέβαιναν δύο άτομα στο πλήρωμα είχε ήταν ο ένας ο καπετάνιος ο οποίος και δυστυχώς πνίγηκε και το δεύτερο μέρος του πληρώματος ο οποίος διεσώθη», αναφέρει ο δήμαρχος Πάτμου.

Φως στα αίτια της βύθισης του ρυμουλκού αναμένεται να ρίξει η έρευνα που έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Πάτμου. Το κρουαζιερόπλοιο, με τους περίπου 1500 επιβαίνοντες παραμένει αρόδο στην Πάτμο. Να σημειωθεί ότι το πρωί τοποθετήθηκε ειδικό φράγμα στο σημείο της βύθισης του ρυμουλκού, μέχρι την ανέλκυση του για την προληπτικκή προστασία από ρύπανση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top