Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Αϊτέ μου σου ‘κόψαν τα φτερά»

Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του δύο φορές αργυρού Ολυμπιονίκη

Συντετριμμένοι όλοι στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη - Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων Star

Βαρύ είναι το κλίμα στο Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, όπου πριν από λίγο έφτασε καλυμμένη με την ελληνική σημαία η σορός του δύο φορές αργυρού Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Κηδεία Νικολαΐδης

Το φέρετρο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία - Eurokinissi

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης «έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 43 ετών, από μια σπάνια μορφή καρκίνου, το καρκίνωμα Nut. 

κηδεία Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ακουμπούσε συνεχώς το φέρετρό του - Eurokinissi

Πίσω από το φέρετρο, μαυροντυμένη και κρατώντας ένα κόκκινο λουλούδι, η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη, το άγγιζε συνεχώς και δεν έλεγε να το αφήσει. 

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το «αντίο» της συζύγου του – Σήμερα η κηδεία του

Δίπλα της ο πατέρας του Αλέξανδρου, ο οποίος συντετριμμένος φώναζε «Αϊτέ μου σου ‘κόψαν τα φτερά», ενώ η αδελφή του δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει. 

αδελφή Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν συντετριμμένη - Eurokinissi

Απλοί πολίτες, φίλοι και συγγενείς έχουν κατακλύσει τον ναό και αποτίουν ύστατο φόρο τιμής στον γίγαντα του ελληνικού αθλητισμού που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με το φευγιό του. 

Συγκλονίζει ο γιατρός του Νικολαΐδη: «Η κόρη του τον κρατούσε ζωντανό»

Τον επίλογο του προσωπικού του δράματος, έγραψε ο ίδιος, σε μια τελευταία ανάρτησή του στο Facebook, η οποία δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό του. 

κηδεία Νικολαΐδη

Πλήθος κόσμου πήγε να αποχαιρετήσει τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη - Eurokinissi

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

…Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ήθελε να «φύγει» στη θαλπωρή του σπιτιού του

Αυτή την ώρα η σορός του εκτίθεται προς χαιρετισμό και στις 16:00 θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης. 

Η οικογένεια αντί στεφάνων έχει ζητήσει να γίνουν δωρεές στη Φλόγα- Σύλλογος Γονέων Παίδων Με Νεοπλασματική Ασθένεια, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στην κοινωνική οργάνωση Άρσις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top