Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ήθελε να «φύγει» στη θαλπωρή του σπιτιού του

Ραγίζει καρδιές η παιδική ζωγραφιά της κορούλας του

Αλέξανδρος Νικολαϊδης: Η ζωή ενός σπουδαίου αθλητή και ανθρώπου που έφυγε τόσο πρόωρα / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ο δύο φορές ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Tae Kwon Do «έσβησε» στα 43 του χρόνια μετά από σκληρή μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου. Ο μεγάλος αθλητής πάλεψε για δύο χρόνια αθόρυβα, ενώ τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήθελε να τις περάσει στο σπίτι του, δίπλα στην οικογένειά του.  

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του ολυμπιονίκη

Δύο χρόνια πάλευε λιονταρίσια να κρατηθεί στη ζωή. Έδινε αθόρυβα την πιο σκληρή του μάχη. Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο δύο φορές ασημένιος Ολυμπιονίκης, είχε μάθει στα δύσκολα από μικρός.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου όπου πήρε αργυρό μετάλλιο / Intimenews

Από 3 ετών άρχισε να αγωνίζεται στο Tae Kwon Do. Από τότε σε κάθε του βήμα έβγαινε νικητής. Όμως, σε αυτή την άνιση μάχη με τον καρκίνο λύγισε. Ωστόσο, βρήκε τη δύναμη λίγο πριν φύγει να αναμετρηθεί...  δημόσια με το θεριό.    

«Λύγισε» ο Δήμας για τον Νικολαΐδη: «Δε θα πάω στην κηδεία, δεν αντέχω»

Η ανάρτηση, για τη σκληρή μάχη που έδινε, λίγες ώρες πριν πεθάνει, προκαλεί ανατριχίλα.  

«Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν την δημοσίευση μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή και για το πουθενά. 

Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut. 
Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ "Γιατί σε εμένα"; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή»
έγραψε παλικαρίσια.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα.

Αθλητές, φίλοι και γνωστοί του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, όταν έμαθαν την τραγική είδηση του θανάτου του, έσπευσαν στο γυμναστήριο του αθλητή στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Όλοι μιλούν για το ήθος και την αξιοπρέπεια αυτού του ανθρώπου. Κανείς δε γνώριζε τον αγώνα που έδινε ο Αλέξανδρος για τη ζωή του τα τελευταία δύο χρόνια. 

Έλλη Μυστακίδου για Αλέξανδρο Νικολαϊδη: «'Hταν αγωνιστής - Πάντα με το χαμόγελο και με ψηλά το κεφάλι»

Περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτήν τη στάση ζωής του έδωσε η Ολυμπιονίκης Έλλη Μυστακίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ για τον θάνατό του.

Συγκλονισμένη από τον χαμό του συναθλητή της, η Έλλη Μυστακίδου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα. Γνώριζα για την υγεία του Αλέξανδρου, αλλά είχαμε ελπίδες. Δεν το γνωρίζαμε από τον ίδιο. Από τον αδερφό του γνωρίζαμε εμείς. Ο ίδιος ήταν αγωνιστής και ήθελε να το περάσει μόνος του. Έτσι ήταν και στον αθλητισμό με τους τραυματισμούς που είχε. Δεν ήθελε ποτέ να τον λυπάται κανένας. Πάντα ήταν με το χαμόγελο και με ψηλά το κεφάλι».

Αλέξανδρος Νικολαϊδης: To ωραιότερο δώρο από την κορούλα του

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης είχε πάρει το ωραιότερο δώρο από την κορούλα του.

«Μπαμπά σ' αγαπώ» του έγραψε σε μια παιδική ζωγραφιά για τη γιορτή του πατέρα. 

Αλέξανδρος Νικολαϊδης: To ωραιότερο δώρο από την κορούλα του

Αλέξανδρος Νικολαϊδης: Η γνωριμία με τη Δώρα Τσαμπάζη και τα δυο παιδιά τους

Η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη στάθηκε δίπλα του μέχρι το τέλος. Για τον Αλέξανδρο, όπως συνήθιζε ο ίδιος να λέει, η Δώρα ήταν το ωραιότερο δώρο στη ζωή του. 

Αλέξανδρος Νικολαϊδης: Η γνωριμία με τη Δώρα Τσαμπάζη και τα δυο παιδιά τους

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης με τη σύζυγο και μητέρα των δυο παιδιών τους, Δώρα Τσαμπάζη

«Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από το Θεό, όπως είναι και το όνομα της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια.
 

Έτσι και σε αυτή την ατυχία που με βρήκε, είπα ευχαριστώ, που αν αυτό ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μου, δεν βρήκε εκείνη ή τα παιδιά μου. Εγώ έπρεπε να το ανέβω αυτό το βουνό, έχω έπρεπε να σηκώσω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι» έγραψε στην ανάρτηση του ο Ολυμπιονίκης μας.

Ο μεγάλος αθλητής γνώρισε τη Δώρα το 2012. Το καλοκαίρι του 2016 παντρεύτηκαν. Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τα δυο τους παιδιά. 

Αλέξανδρος Νικολαϊδης: Η γνωριμία με τη Δώρα Τσαμπάζη και τα δυο παιδιά τους

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης με την οικογένειά του. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, η σκέψη του ήταν στα παιδιά που υποφέρουν, φανερώνοντας μεγαλείο ψυχής. 

Με δυο στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, η σύζυγός του, αποχαιρέτησε τον δικό της Αλέξανδρο. 

«Ποιός μιλεί στα νερά και ποιός κλαίει – ακούς; Ποιός γυρεύει τον άλλο, ποιός φωνάζει – ακούς; Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς. Σ΄αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς».

Αλέξανδρος Νικολαϊδης: Η τελευταία επιθυμία του Ολυμπιονίκη μας

Ο Ολυμπιονίκης λίγο πριν φύγει από τη ζωή είχε τη δύναμη ψυχής να σκεφτεί τα παιδιά που υποφέρουν. Η τελευταία του επιθυμία... πραγματικό μεγαλείο ψυχής. 

Αλέξανδρος Νικολαϊδης: Η τελευταία επιθυμία του Ολυμπιονίκη μας

«Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.
Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου»
έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη

Με λόγια συγκίνησης και σεβασμού αποχαιρέτησε τον μεγάλο αθλητή και άνθρωπο ο πολιτικός κόσμος.   

«Ήταν ένας πρωταθλητής της ζωής, της έδωσε νόημα ακόμα και με τα λόγια που μας άφησε φεύγοντας από αυτήν. Υπέροχος αθλητής, καλός οικογενειάρχης, ευγενικός πολιτικός αντίπαλος. Τα θερμά μου συλληπητήρια από τη Νέα Δημοκρατία στην οικογένεια του και στην παράταξη που υπηρέτησε με συνέπεια» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Έφυγε πολύ πρόωρα αλλά στο σύντομο πέρασμά του από τη ζωή κατάφερε πολλά. Θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα, ειλικρινή μου συλληπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, στην οικογένεια του» ανέφερε για τον στενό του συνεργάτη ο Αλέξης Τσίπρας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top