Καλλιθέα: Καταγγελία για νηπιοτροφείο –Έχουν να δουν την κόρη τους 4 χρόνια

«Μας άρπαξαν το παιδί και δε μας αφήνουν να το δούμε»

Γονείς καταγγέλλουν ορφανοτροφείο στην Καλλιθέα ότι δεν τους αφήνει να δουν το παιδί τους εδώ και τέσσερα χρόνια.

Μιλώντας στο Mega, ο πατέρας του παιδιού, υποστήριξε ότι μετά από δύο ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του ίδιου και του γαμπρού του για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, η γονική μέριμνα δόθηκε στο ορφανοτροφείο και από τότε δεν έχουν ξαναδεί το παιδί, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας αθωώθηκε από τις κατηγορίες.

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους ορφανοτροφείου μετά τη μήνυση Μιχαηλίδου 

«Όταν ήταν 3,5 ετών η κόρη μου έκαναν μια ανώνυμη καταγγελία ότι βίαζα τη Μαρία… Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο και αθωώθηκα με βούλευμα. Εφόσον βγήκε το απαλλαχτικό βούλευμα για εμένα, έρχεται και δεύτερη καταγγελία για τον γαμπρό μου ότι βίαζε το παιδί. Από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς για εμένα, το παιδί, για όλους», είπε ο πατέρας.

Όπως είπε, εδώ και τέσσερα χρόνια, η 8,5 ετών πλέον κόρη του έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια και δεν τους επιτρέπεται καμία επικοινωνία μαζί της. 

Καλλιθέα: «Χτυπούσαν το παιδί και δεν ήθελε να μείνει εκεί»

Ο πατέρας κατήγγειλε, επίσης, ότι το παιδί του κακοποιούταν στο συγκεκριμένο ορφανοτροφείο. 

Ορφανοτροφείο: Το δωμάτιο τιμωρίας, η βία και η κακοποίηση

«Μας έλεγε ότι φοβόταν, ότι πεινάει, ότι δεν είχε κρεβάτι γιατί το σήκωναν τα μεγαλύτερα παιδιά και αναγκαζόταν και κοιμόταν στο πάτωμα. Μας έλεγε ότι η μαγείρισσα τα χτυπούσε με κουτάλα, ότι την έβαζαν τιμωρία σ’ ένα υπόγειο», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μικρή όποτε έβλεπε τους γονείς της έκλαιγε και τον παρακαλούσε να την πάρει πίσω στο σπίτι. 

«”Δε θέλω να πάω εκεί”. Με έπιανε από εδώ και έκλαιγε αυτή, έκλαιγα κι εγώ. “Δε θέλω, δε μ’ αρέσει εκεί μέσα. Μην με πάτε εκεί. Θέλω να πάω σπίτι, όχι εκεί”, μου έλεγε», πρόσθεσε η μητέρα του παιδιού.

Καλλιθέα: Τι απαντά το ορφανοτροφείο

Ωστόσο, η διοίκηση του ορφανοτροφείου υποστηρίζει πως τηρείται το γράμμα του νόμου και το παιδί βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια. 

Σοκ σε ορφανοτροφείο: Γυναίκες έβαζαν αγόρια να συνευρεθούν ερωτικά

«To ίδρυμά μας φιλοξενεί το ανήλικο τέκνο για το οποίο αναφερθήκατε και ήδη από το 2019 έχει τη γονική μέριμνα του παιδιού. Στην συνέχεια οι γονείς έκαναν αίτηση ανάκλησης, την οποία έχασαν και προσφάτως κατέθεσαν και δικάζεται στις 6 Απριλίου του 2023 αίτηση στην οποία έχουν καταθέσει. Το παιδί, όπως όλα τα παιδιά, σε εφαρμογή του νόμου 48/37 συνδέονται μέσω του συστήματος και πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Το ίδιο ισχύει και για το παιδί αυτό», σχολίασε η Ηρώ Ζερβάκη, Πρόεδρος της δομής.

Ορφανοτροφείο - Κολαστήριο: Άλλες 20 δομές σε μαύρη λίστα του Υπ. Εργασίας

Στο ερώτημα δε για ποιον λόγο δεν επιτρέπεται η επικοινωνία με το παιδί, η ίδια απάντησε:

«Εφόσον έχουμε τη γονική μέριμνα, είμαστε γονείς του παιδιού, κρίνουμε εμείς μετά από εισηγήσεις, αρμοδίων επιστημόνων, παιδοψυχίατρων, ψυχολόγων και λοιπά το αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν οι συναντήσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top