Ορφανοτροφείο - Κολαστήριο: Άλλες 20 δομές σε μαύρη λίστα του Υπ. Εργασίας

Καταγγελίες για άσκηση βίας και ανοχή σε σεξουαλικές πράξεις  

Σοκάρουν οι καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, για ένα ορφανοτροφείο- κολαστήριο! Ανήλικα αγόρια επιδίδονταν σε ερωτικές πράξεις μεταξύ τους, με θεατές, μέλη του προσωπικού, ενώ η άσκηση βίας σε βάρος τους ήταν μια καθημερινότητα! Η υπόθεση βρίσκεται στον Εισαγγελέα, ενώ πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι υπάρχει «μαύρη λίστα» με άλλες 20 δομές προς έλεγχο!

Μιχαηλίδου: Βία και σεξουαλική κακοποίηση σε ορφανοτροφείο της Αττικής

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το υπουργείο Εργασίας και μετά από την επεξεργασία στοιχείων, έχει καταλήξει σε μια «μαύρη λίστα» 15-20 προνοιακών δομών, οι οποίες θα περάσουν από «κόσκινο» για κακοδιαχείριση και παραμέληση ανηλίκων.

Όταν η Δόμνα Μιχαηλίδου άνοιξε την επώνυμη επιστολή, δεν πίστευε στα μάτια της. Άνθρωποι, που υποτίθεται έπρεπε να φροντίζουν ανήλικα παιδιά,  καταγγέλλονται ότι είχαν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή τους. 

Σοκ σε ορφανοτροφείο: Γυναίκες έβαζαν αγόρια να συνευρεθούν ερωτικά

«Τα παιδιά μόλις έβλεπαν ή άκουγαν αυτά τα άτομα ή θα θύμωναν και θα ξεκινούσαν διάφορα περιστατικά ή θα έρχονταν πιο κοντά μου. Έχουν υποσχεθεί μεταξύ τους να μην το πουν ούτε στον ψυχολόγο ούτε στην Κοινωνική Υπηρεσία, για να μην το μάθουν τα άλλα άτομα και θυμώσουν μαζί τους και τα χτυπήσουν πιο πολύ!» αναφέρεται σε καταγγελία.  

Παιδιά από διαλυμένες οικογένειες φέρονται να κακοποιήθηκαν από τους φροντιστές τους! 

Με την υποβολή της καταγγελίας σήμανε συναγερμός. Η υφυπουργός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το ορφανοτροφείο- κολαστήριο, ενώ γιατροί και ψυχολόγοι έσπευσαν κι εξέτασαν τα παιδιά ένα- ένα. Πέντε από αυτά μεταφέρθηκαν στο «Παίδων». Πρόκειται για ανήλικα, που είχαν απομακρυνθεί από ένα βίαιο και ασταθές οικογενειακό περιβάλλον, αλλά αντί να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο, βίωσαν την κόλαση... 

Όπως επισημαίνει η παιδοψυχολόγος Κρυσταλλία Αποστόλου στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star οι εργαζόμενοι σε τέτοιες δομές πρέπει να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις  και έχουν συγκεκριμένα προσόντα.  Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί μάλιστα σε βάρος του ορφανοτροφείου και άλλη έρευνα για διαφορετική υπόθεση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top