Ορφανοτροφείο: Το δωμάτιο τιμωρίας, η βία και η κακοποίηση

Οι υπεύθυνοι γνώριζαν για τις καταγγελίες εδώ και τρεις μήνες

Οργή και φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν σε ορφανοτροφείο της Αθήνας, στο οποίο τα παιδιά έπεφταν θύμα σκληρής κακοποίησης, σεξουαλικής και όχι μόνο. 

Όπως είπε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στον ΣΚΑΪ στην καταγγελία δεν διευκρινίζεται αν οι εργαζόμενοι έβαζαν τα παιδιά να κάνουν συγκεκριμένες σεξουαλικές πράξεις. 

Σοκ σε ορφανοτροφείο: Γυναίκες έβαζαν αγόρια να συνευρεθούν ερωτικά

«Αναφέρει ωστόσο συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους», σημείωσε η υφυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμα πως γυναίκες που εργάζονταν εκεί ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά, ενώ υπήρχε και δωμάτιο τιμωρίας, ένα σκοτεινό αποθηκάκι, στο οποίο έστελναν τα παιδιά που δεν συμπεριφέρονταν όπως ήθελαν. 

Ορφανοτροφείο - Κολαστήριο: Άλλες 20 δομές σε μαύρη λίστα του Υπ. Εργασίας

«Η καταγγελία που έχω στα χέρια που περιγράφει περιστατικά Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι ότι η ίδια καταγγελία κατατέθηκε στο ΔΣ της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή η δομή είχε στα χέρια της την καταγγελία αυτή σχεδόν τρεις μήνες. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δηλαδή ήρθε σε μένα η καταγγελία, αφού ήδη είχε κοινοποιηθεί στη δομή εδώ και τρεις μήνες», είπε η κ. Μιχαηλίδου στο Open. 

Ορφανοτροφείο: «Παιδιά 7 – 11 ετών έκαναν σεξ με πάνινη κούκλα»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, την καταγγελία φέρεται να την έκανε υπάλληλος του ορφανοτροφείου που εργάστηκε εκεί για μικρό χρονικό διάστημα. 

«Τα παιδιά είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα όπως έλεγαν έκαναν σεξ μαζί της. Ο … 7 ετών κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σε όλα τα παιδιά έπεσε πάνω στην κούκλα και μου είπε τώρα βιάζω την κούκλα. Η κυρία … μου είπε να μη δώσω σημασία ότι γίνονται και χειρότερα και ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι η πρόεδρος, η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος και ο ψυχολόγος», ανέφερε στην καταγγελία η εργαζόμενη.

Υπήρχε μάλιστα υπάλληλος, η οποία ξυλοκοπούσε τα παιδιά και τα κλείδωνε στο δωμάτιο της τιμωρίας, κάτι που το γνώριζαν όλοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη υπάλληλο ως απειλή. 

«Κάποιο παιδί δεν έτρωγε το φαγητό του catering που έδιναν εκείνες τις ημέρες και του έδωσε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο μετά πήγε σε ένα άλλο και του είπε “για ησύχασε μη σε πάω στις αποθήκες ,όπως πηγαίναμε τον Φεβρουάριο θυμάσαι τι ωραία περνούσαμε;” το παιδί της είπε “όχι, όχι δεν θέλω να πάω στις αποθήκες…”», αναφέρει η καταγγελία.

Τέλος, σημειώνεται πως τουλάχιστον μία από τις καταγγελίες στρέφεται κατά της διοίκησης, γιατί – όπως υποστηρίζει – η καταγγέλουσα η υπεύθυνη γνώριζε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top