Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Έρχονται κρύο και καταιγίδες

Καιρικά «σκαμπανεβάσματα», σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Η πρόγνωση του καιρού από το Star για την Πέμπτη 29/9

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες και ο Οκτώβριος μπαίνει με καιρικά «σκαμπανεβάσματα». Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, στη χώρα μας αναμένονται επικίνδυνοι άνεμοι και καταιγίδες μετά τη ζέστη και την υγρασία. 

Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη για τον φετινό χειμώνα στην Ελλάδα

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Επικίνδυνες καιρικές μεταβολές - Ο Οκτώβριος κάνει «ποδαρικό» με πολλή ζέστη και υγρασία 

Με έντονα αλλά και επικίνδυνα καιρικά σκαμπανεβάσματα θα υποδεχτούμε τον Οκτώβριο στη χώρα μας μιας και από την έντονη ζέστη και την υγρασία, θα οδηγηθούμε στους επικίνδυνους ανέμους και τις καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

«Και αν νομίζουμε ότι το καλοκαίρι "παρέδωσε" τα όπλα για φέτος, η καιρική εξέλιξη των επόμενων ημερών θα μας διαψεύσει», τονίζει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του.

Και αυτό γιατί μια νέα πολύ θερμή αέρια μάζα θα «εκτοξεύσει» τον υδράργυρο το Σάββατο,οπότε είναι και η πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, σε καθαρά καλοκαιρινά επίπεδα. 

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 1/10

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα θα πρέπει να δούμε θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 33° με 35°, τοπικά δε ίσως και λίγο παραπάνω. Η ημέρα όμως έχει μικρύνει αρκετά και ο παράγοντας αυτό σε συνδυασμό με τους νοτιάδες που θα φυσούν θα ανεβάσουν σημαντικά και την υγρασία.

καιρός - ζέστη και υγρασία το Σάββατο

Ακόμα, θα συναντήσουμε και αρκετά πυκνές ομίχλες, κυρίως προς τα ανατολικά και νότια και με έμφαση τη θαλάσσια έκταση του Αιγαίου αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό και θα πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή στις μετανικήσεις μας. 

καιρός - η πρόγνωση για το Σάββατο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Κυριακή με καταιγίδες και ανέμους

Και αφού ο καιρός θα μας οδηγήσει στις παραλίες την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, την Κυριακή θα κάνει στροφή 180° για να οδηγηθούμε σε επικίνδυνες καταιγίδες, αλλά και επικίνδυνους βοριάδες. 

Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει μέσα στη νύχτα του Σαββατού προς την Κυριακή και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους. Μέχρι το τέλος της Κυριακής τα φαινόμενα αυτά θα έχουν επηρεάσεις αρκετές περιοχές από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά. 

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα θα μας μείνουν κυρίως οι πολύ δυνατοί βοριάδες προς τα ανατολικά και νότια με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα και κάποιες λίγες βροχές να επιμένουν προς τα ανατολικά και βόρεια. 

Από τον τρίτο μέχρι και τον όγδοο χάρτη που συνοδεύουν την ανάλυσή μας, απεικονίζεται η πορεία των βροχοπτώσεων αλλά και η εξέλιξη των ανέμων που θα συνοδεύουν αυτή την απότομη καιρική μεταβολή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top