«Την υιοθετήσαμε», λέει η νονά που δε δίνει το παιδί στους γονείς του

Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη με την 7χρονη Κυριακή

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με την 7χρονη στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ζει με τη νονά της και φέρεται να μην τη δίνει πίσω στους γονείς της. Από την πλευρά της, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι έχει υιοθετήσει το κοριτσάκι και την κρατά νόμιμα.

«Να πάρω το παιδί μου πίσω» - Νονά δε δίνει το βαπτιστήρι στους γονείς του

Δικαστική διαμάχη μεταξύ δύο γονέων και της νονάς της 7χρονης κόρης τους έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη. Οι γονείς έχουν προσφύγει στις δικαστικές αίθουσες, προσπαθώντας να πάρουν πίσω την επιμέλεια του παιδιού τους, το οποίο υιοθετήθηκε από τη νονά του και την κόρη της.

Οι θέσεις των δυο πλευρών είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους. Οι γονείς του κοριτσιού λένε ότι η 75χρονη νονά και η 52χρονη κόρη της -που έχουν βαπτίσει ακόμα δύο παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας- εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη τους, όταν άφησαν την 7χρονη να μείνει μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πατέρας, το παιδί πήγε να μείνει με τη νονά και την κόρη της όταν η σύζυγός του μπήκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει το πέμπτο τους παιδί.

Από την άλλη, νόνα και κόρη φέρεται να προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, κατηγορώντας τους γονείς για παραμέληση ανηλίκου. Κατάφεραν και πήραν την επιμέλεια της 7χρονης από το 2016, όταν το παιδί ήταν ενός έτους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη, οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των δύο γυναικών για αρπαγή ανηλίκου. 

Αλεξανδρούπολη: «Το έχουμε υιοθετήσει το παιδί», λέει η νονά

Η νονά υποστήριζει ότι η 7χρονη βρίσκεται μαζί της νόμιμα, καθώς την έχει υιοθετήσει.

«Η νονά έχει την επιμέλεια του παιδιού επτά ολόκληρα χρόνια. Είναι κάτι που δε λέει ποτέ και κανένας. Μιλάμε για ένα ανήλικο που έχει στιγματιστεί αυτή τη στιγμή... Το ότι ένα παιδάκι είναι επτά χρόνια και έχει την επιμέλειά του μια τρίτη γυναίκα λέει πάρα πολλά νομίζω», είπε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη η δικηγόρος της νονάς και πρόσθεσε:

Η νονά έχει την επιμέλεια της 7χρονης απ΄όταν το παιδί ήταν 12 μηνών, όπως το λένε και οι ίδιοι (οι γονείς). Το παιδί είχε δοθεί για υιοθεσία και για αυτό τον λόγο κατατέθηκε και αίτηση υιοθεσίας. Και υπάρχει και αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα αναφορικά με το αδίκημα της αρπαγής. Δεν υπάρχει κανενός είδους αρπαγή.

Αλεξανδρούπολη: «Μας πήραν το παιδί χωρίς χαρτιά», λέει η μητέρα της 7χρονης

Η μητέρα του παιδιού που μίλησε και αυτή στην εκπομπή του Mega και είπε ότι οι δυο γυναίκες δεν έχουν χαρτί υιοθεσίας.

«Τριτοκουμπαριά και να θέλουν να μας το κάνουν αυτό... Με το έτσι θέλω να μας πάρουν το παιδί; Χωρίς χαρτί υιοθεσίας, χωρίς τίποτα; Δεν το βλέπω λογικό με το έτσι θέλω να μας πάρουν το παιδί», είπε και πρόσθεσε ότι δεν έχει επικοινωνία με το παιδί εδώ και έναν χρόνο. 

Του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και πάνω που πηγαίναμε Αλεξανδρούπολη δε μας άφηναν να το δούμε, το παιδί το έκρυβαν από πίσω τους και μας έλεγαν να φύγουμε... Και τραβούσαν βίντεο και αναγκαστικά έφευγα, γιατί είχα και τα άλλα παιδιά μαζί και έκλαιγαν... Όπως και η μικρή κόρη μου, η Κυριακή... 

«Θέλουμε το παιδί μας πίσω, όπως το είχα. Ποια είναι η λογική να το κρατάνε κάποιοι τρίτοι απο τη στιγμή που είμαστε μια νορμάλ οικογένεια... Ούτε χαρτιά έχω, ούτε τίποτα υιοθεσίας... Γιατί να το κρατάνε τρίτα άτομα και να μην είναι με τα υπόλοιπα παιδιά μαζί μας», υπογράμμισε η μητέρα της 7χρονης Κυριακής.

Απαντώντας στο πώς κατάφερε να πάρει την επιμέλεια του παιδιού, είπε ότι η νονά επικαλέστηκε πως η μητέρα έχει ψυχολογικά προβλήματα, ότι ο πατέρας του παιδιού ήταν βίαιος και ότι και τα άλλα τα παιδιά ήταν παραμελημένα. «Εμείς έχουμε χαρτιά από παιδοψυχολόγους, από ψυχολόγους για μένα και τον άνδρα μου.. Είμαστε μια φυσιολογική οικογένεια», επέμεινε. 

«Εμείς δεν έχουμε υπογράψει κανένα χαρτί υιοθεσίας. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», υποστήριξε ο πατέρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top