'Ενταση στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα για τον θάνατο της Μαχσά

Συγκλονίζει την υφήλιο ο θάνατος της 22χρονης Μαχσά Αμινί

Ένταση είχαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, στον απόηχο του θανάτου της 22χρονης Μαχσά Αμινί που συγκλονίζει το Ιράν.

Ιράν: Συγκλονίζει ο πατέρας της Μαχσά -«Λένε ψέματα! Δε με άφησαν να τη δω»

Η συγκέντρωση στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα είχε προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα, όπου και έδωσαν το «παρών» περίπου 30 άτομα με βασικό σύνθημα «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα που βρέθηκε εκεί για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, οι συγκεντρωμένοι επιχειρώντας να κρεμάσουν ένα πανό προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και σε «απάντηση» οι αστυνομικοί με τις ασπίδες τους τούς ώθησαν προς την οδό Στρατηγού Καλλάρη.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

'Ενταση στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα για τον θάνατο της Μαχσά

Ιράν: Ξεχειλίζει η οργή για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά

Τους 31 έφτασαν οι  νεκροί στο Ιράν από την έναρξη των διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της 22χρονης κοπέλας έπειτα από τη σύλληψή της. Η πρωτεύουσα Τεχεράνη μοιάζει με «καζάνι που βράζει».

Η οργή για το θάνατο της Μαχσά μετά τη σύλληψη της επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντήλα της, έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικής εξέγερσης.

«Φλέγεται» το Ιράν για τη Μαχσά - 31 νεκροί, μπλόκαραν τα social media

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Παπαδημητρίου στο Star, γυναίκες κόβουν τα μακριά μαλλιά τους υπό τις επευφημίες του πλήθους, ανάμεσά τους και άνδρες.

Γειτονιές της Τεχεράνης μοιάζουν με εμπόλεμη ζώνη μετά τις σφοδρές συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι νεκροί -διαδηλωτές και αστυνομικοί- έφτασαν τους 31 με νέες διαδηλώσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη εντός κι εκτός της χώρας.

Πρόεδρος Ιράν: «Γείωσε» διάσημη δημοσιογράφο που αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα

Στο μεταξύ στο Ιράν φοβούνται μήπως έρθει η στιγμή που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση στους δρόμους λόγω της κοινωνικής αναταραχής.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top