Κλοπή καταλυτών: Θύματα μιλούν στο Star και περιγράφουν την περιπέτειά τους

Πρόσφατα εξαρθρώθηκε σπείρα που δρούσε σε όλη την Αττική

Εξαρθρώθηκε σπείρα που αφαιρούσε καταλύτες από αυτοκίνητα / Αποκλειστικό βίντεο από το κεντρικό δελτίο Star

Ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους οδηγούς η έξαρση του φαινομένου της κλοπής των καταλυτών, τους οποίους οι σπείρες αφαιρούν, χωρίς κανείς να τους πάρει είδηση.

Μενίδι: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για σπείρα που έκλεβε καταλύτες

Πρόσφατα, συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στο Μενίδι, συνέλαβε 12 άτομα που δρούσαν σε συμμορίες που έκλεβαν καταλύτες σε όλη την Αττική. Πρόκειται για συμμορίες που είχαν προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια και επιχειρήσεις της Δυττικής Αττικής και πραγματοποίησαν έρευνες εντοπίζοντας, μεταξύ άλλων, και κλοπιμαία.

Ένα από τα θύματα μιλά στο Star και τον Παναγιώτη Πούσιο, περιγράφοντας την περιπέτειά του: «Πήγα να βάλω μπρος το αυτοκίνητό μου και έκανε ένα πολύ δυνατό ήχο, κατάλαβα ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Βλέπω κομμένο προφυλακτήρα, αλφάδι το είχαν κόψει, και έλειπαν όλα τα εξαρτήματα, ο καταλύτης και η εξάτμιση από το αυτοκίνητο. Πολύ δυνατός ο ήχος, δεν το είχα ξανακούσει... τρόμαξα».

Καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Γλυφάδα

Τα 12 μέλη της σπείρας που κατάφερε και εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία πότε σήκωναν με τα χέρια τους τα αυτοκίνητα και πότε ξάπλωναν από κάτω για να κόψουν τον καταλύτη με τα ειδικά εργαλεία που βρήκαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής στο ορμητήριό τους στο Ζεφύρι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με ένα ακόμη άτομο που έπεσε θύμα της συγκεκριμένης συμμορίας, δήλωσε στο Star: «Η αστυνομία μου είπε ότι είναι συχνή περίπτωση, ειδικά για τύπου smart αυτοκίνητα όπως ήταν το δικό μου. Μου είπαν ότι είναι σπείρα και ότι τελευταία υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που τα κλέβουν με τον ίδιο τρόπο».

Η τιμή των μετάλλων στους καταλύτες πιο ακριβή από αυτή του... χρυσού!

Τα πολύτιμα μέταλλα που περιέχουν οι καταλύτες φτάνουν ή και ξεπερνούν την τιμή του χρυσού. Συγκεκριμένα:

  • μια ουγκιά χρυσού αξίζει 1675 δολάρια
  • μια ουγκιά πλατίνα 900 δολάρια
  • μια ουγκιά παλλαδίου 2.200 δολάρια
  • και μία ουγκιά ροδίου φτάνει τις 14.200 δολάρια.

Γι' αυτόν τον λόγο, ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας, με το παρατσούκλι «Ντίνος», δεν άφηνε τίποτα στην τύχη, όπως φαίνεται και σε διάλογο που είχε με άλλο μέλος της συμμορίας: 

«Αρχηγός»: Ευτυχώς ούτε γρατζουνιά δεν έβαλα στο αμάξι, ούτε γρατζουνιά, το λεωφορείο… να μην καλέσω την αστυνομία, έχε χάρη… φύγε… κατά τις έξι η ώρα το πρωί, έξι, επτά η ώρα το πρωί.
Μέλος συμμορίας: Ντίνο… ζημιά στο ψυγείο, air condition, βάση μηχανής.
«Α»: Βα, βα, βα
ΜΣ: Και φώτα και φτερό και καπό...

Τέλος, όπως δήλωσε ο συνήγορος των συλληφθέντων, κ. Γιάννης Γλύκας, έπειτα από τις απολογίες των 12 ατόμων, οι 6 πήραν τον δρόμο για τη φυλακή...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top