Δίκη Μακρή: «Λύγισε» η Καρύδα - «Τον είδα να πυροβολεί τον άντρα μου»

Η κατάθεση της Βικτώριας Καρύδα για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή

Ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο βρίσκονται δύο αδέρφια, βουλγαρικής καταγωγής, που ήρθαν από το Χάσκοβο και κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον επιχειρηματία τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα.

Η δίκη ξεκίνησε μετά από αναβολή που είχε πάρει τον Φεβρουάριο ενώ στο δικαστήριο βρίσκεται και η χήρα του δολοφονηθέντος, το μοντέλο Βικτώρια Καρύδα με τον συνήγορο της Γιάννη Μαρακάκη.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνεχίζουν να αρνούνται τις κατηγορίες. 

Ισόβια στον 32χρονο για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή

Η σύζυγος του θύματος ξέσπασε σε κλάματα πριν από την κατάθεσή της. «Δε γουστάρω να είναι πίσω μου αυτοί. Έχω δύο παιδιά. Τους αναγνωρίσαμε στις κάμερες», ήταν τα πρώτα της λόγια. 

Περιέγραψε πώς έμαθε το τραγικό νέο για τον θάνατο του συζύγου της ενώ είπε ότι είχαν καταλάβει ότι κάποιοι τους παρακολουθούσαν. 

«Είχα επίδειξη στο κέντρο της Αθήνας. Ο σύζυγος ετοιμαζόταν να πάει στα εγκαίνια. Μπαίνοντας στο αμάξι αυτό που είδα από την κάμερα, είδα αυτόν που κάθεται πίσω μου να πυροβολεί τον άντρα μου. Τον αναγνωρίζω», κατέθεσε το μοντέλο.  

Βικτώρια Καρύδα

Το γνωστό μοντέλο κατά την είσοδό του στο δικαστήριο (Φωτογραφία Intimenews.gr)

«Περνούσαν 3-4 φορές από το σπίτι μας. Εκεί έρχονται μόνο αυτοί που μένουν. Παρέδωσε 3 άπλυτα αμάξια και μόνο το 4ο που δολοφόνησε τον άντρα μου το έπλυνε. Μαύρο ήταν το αμάξι, με σκούρα τζαμιά, Είδαμε όλα τα αμάξια που νοίκιασε να περνούν μπροστά από το σπίτι μας. Ο σύζυγος μου μπήκε στο αμάξι και αρχίσαν να τον πυροβολούν, πήγε να φύγει και τον χτύπαγαν» 

«Μου είχε πει ο άντρας μου ότι βλέπει έναν παράξενο άντρα να τον παρακολουθεί στα καφέ και αλλού. Το είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του», πρόσθεσε.

«Κανένα λόγο δεν είχε να φοβάται κάτι ο άντρας μου. Ο σύζυγός μου ασχολείτο με security σε ξενοδοχεία. Δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανέναν. Κυκλοφορούσε με βεσπάκι χωρίς κράνος και με ένα αυτοκίνητο τύπου Smart. Δεν έπαιρνε μέτρα ασφαλείας. Δεν είχε σωματοφύλακες, έβαζε και τα παιδιά μας στο βεσπάκι. Στο σπίτι είχαμε security έντεκα με εφτά το πρωί επειδή γίνονται κλοπές στην περιοχή το τελευταίο διάστημα» πρόσθεσε η κ. Καρύδα.

Βικτώρια Καρύδα: Συγκινούν τα Χρόνια Πολλά στον αδικοχαμένο σύζυγό της

«Ο άντρας μου έβλεπε τον πρώτο κατηγορούμενο συνέχεια κοντά του όπου πήγαινε. Είπε στον φίλο του πως είναι πολύ περίεργος τύπος. Είχε ένα πιστόλι ο άντρας μου. Το βρήκα μετά τον θάνατό του, ήταν άσφαιρο, καινούριο και το παρέδωσα μετά εγώ στην αστυνομία.»

Ο εισαγγελέας έκανε περαιτέρω ερωτήσεις στην κ. Καρύδα σχετικά με το όπλο που κατείχε ο σύζυγός της καθώς και τους λόγους που τον οδήγησαν στην οπλοφορία και αν είχε σχέση με τον υπόκοσμο.

«Κλέβουν συχνά στη γειτονιά μας για αυτό. Ο κόσμος φοβάται. Μάλλον για αυτό είχε όπλο γιατί έχουμε δύο μικρά παιδιά. Αυτό σκέφτομαι. Τον αγαπούσαν όλοι. Ήταν ευγενικός, χαμογελαστός. Αυτούς να ρωτήσουμε ποιος τους πλήρωσε για να σκοτώσουν τον άντρα μου. Ο σύζυγος μου δεν είχε πρόβλημα με κανέναν» απάντησε το μοντέλο.

Η πολιτική αγωγή ρώτησε την κ. Καρύδα αν ένιωσε απειλή μετά τη δολοφονία και απάντησε πως έχει αρχίσει να φοβάται καθώς δεν γνωρίζει τους λόγους που σκότωσαν τον σύζυγό της. 

«Τα παιδιά αναζητούν συνέχεια τον μπαμπά τους» είπε σπαρακτικά.
 

Δολοφονία Μακρή: «Επαγγελματίας εκτελεστής ο δολοφόνος»

Για τη δολοφονία βασικού μάρτυρα στην υπόθεση ο κ. Μαρακάκης ανέφερε πως «Ένας ήταν ο βασικός μάρτυρας και αυτός δολοφονήθηκε λίγο πριν την προηγούμενη δίκη. Ήταν αυτός που αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ως δράστη. Έχουμε κάνει αίτημα στην Europol, στην ΕΛΑΣ και στον Κορυδαλλό για το κινητό του μάρτυρα».

Δολοφονία Μακρή: Σκότωσαν βασικό μάρτυρα - Στο δικαστήριο η Καρύδα

Ο δικηγόρος των κατηγορούμενων είπε από την πλευρά του πως «αυτή η υπόθεση έπαιζε στα κανάλια. Οι άνθρωποι χαρακτηριστήκαν δυστυχώς" πληρωμένοι δολοφόνοι"  πάρα το γεγονός ότι η δράση τους είναι εντελώς το αντίθετο. Δεν είχαν πλάστες ταυτότητες. Δεν εξαφάνισαν τα ίχνη τους. Όντως έπλυναν το αμάξι τους. Πήγαν στο ίδιο ξενοδοχείο έκαναν τις ιδίες κινήσεις. Δεν είχαν λόγο να κρυφτούν από κανέναν»

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για μία ώρα, καθώς υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα και έπειτα από εντολή της αστυνομίας το Εφετείο εκκενώθηκε.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top