Ρούλα Πισπιρίγκου: Μήνυση Κούγια για τη δημοσιοποίηση των καταθέσεων

«Να πάψει αυτή η παρανομία, οι τηλεδίκες και τα τηλεδικαστήρια...»

ΚΟΥΓΙΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε στα ΜΜΕ μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διερευνηθεί η ενδεχόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση της κατηγορουμένης.

Αλ. Κούγιας: «Δε δήλωσα ότι η Πισπιρίγκου είναι η "πιο αθώα κατηγορούμενη"»

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση των καταθέσεων ενώπιον της ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, των ιατροδικαστών Καρακούκη, Καλογρηά, Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και του παθολογοανατόμου κου Ευτυχιάδη. 

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας φωτογράφισε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία η εντολέας του θεωρεί υπεύθυνα για τις διαρροές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που έστειλε ο Αλέξης Κούγιας:

Από την Κυριακή 4/9/2022 σε εβδομαδιαία εφημερίδα, αλλά και σήμερα σε διάφορα sites δημοσιοποιούνται, εφόσον πράγματι αυτό είναι το περιεχόμενό τους, οι καταθέσεις των ιατροδικαστών Καρακούκη, Καλογρηά, Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και το περιεχόμενοτης καταθέσεως του παθολογοανατόμου κου Ευτυχιάδη.

Επειδή η ανάκριση είναι εντελώς μυστική και οι καταθέτοντες μάρτυρες απαγορεύεται να λαμβάνουν αντίγραφα των καταθέσεών τους, το περιεχόμενό τους, εφόσον είναι αυτό το οποίο δημοσιοποιείται, μπορούν παράνομα να το δημοσιοποιήσουν μόνο οι καταθέτοντες και,εφόσον δημοσιοποιείται αυτούσια η κατάθεση, αυτή την παράνομη ενέργεια μπορούν να διαπράξουν μόνο η κα Ανακριτής και ο επιβλέπων την ανάκριση αρμόδιος Εισαγγελέας.

Επειδή μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι αυτή η διαρροή μπορεί να έχει γίνει από την κα Ανακρίτρια και τον κο Εισαγγελέα, θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να διαπιστωθεί ποιος έκανε αυτήν την επιλεκτική διαρροή, ειδικά στην εβδομαδιαία εφημερίδα, όπου λογικά φαίνεται ότι την έχουν κάνει οι κ.κ. Καρακούκης και Καλογρηάς.

Άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά, ώστε η Προϊσταμένη Αρχή της Εισαγγελίας Αθηνών να διερευνήσει πώς διαρρέουν στην υπόθεση αυτή απόρρητα έγγραφα.

Η εντολέας μου με έχει ενημερώσει ότι ο προηγούμενος δικηγόρος της είχε κατονομάσει συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό, τον οποίον του είχε αποκαλύψει ο προηγούμενος δικηγόρος της, που είχε στενή σχέση με τον δημοσιογράφο – ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης εφημερίδας, ο οποίος μάλιστα εργάζεται και σε καθημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Αυτά όλα θα τεθούν υπ’ όψιν του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, ώστε να πάψει αυτή η παρανομία, οι τηλεδίκες και τα τηλεδικαστήρια που έχουν καταρρακώσει το τεκμήριο αθωότητας της κας κατηγορουμένης και προαναγγέλλουν την μεταχείρισή της από τη Δικαιοσύνη, ενέργειες που προσβάλλουν πρώτα απ’ όλα την Ανακρίτρια κα Τζωρτζάτου, τον αρμόδιο Εισαγγελέα, τη μυστικότητα της ανακρίσεως και εν τέλει τη Δικαιοσύνη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top