Σχολεία: Χωρίς μάσκες και self test το άνοιγμα - Η εισήγηση της Επιτροπής

Η πρόταση των λοιμωξιολόγων για την επιστροφή στα θρανία

Ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για το προσεχές άνοιγμα των σχολείων

Προαιρετική χρήση μάσκας και διενέργεια self test από τους μαθητές είναι η σύσταση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των σχολείων.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία - Τι θα ισχύει για μάσκα και self test

Σημειώνεται ότι ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα συσκεφθούν εκ νέου για την ενδεχόμενη αλλαγή του μέτρου.

Τι αλλάζει στα σχολεία - Στις 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Η συνεδρίαση της επιτροπής των Ειδικών για το προσεχές άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Πλεύρης για άνοιγμα σχολείων: «Θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα»

«Έχουμε δύο εβδομάδες ακόμα να ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στο πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία. Οπότε κατά βάση θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Θάνος Πλεύρης τη Δευτέρα για το άνοιγμα των σχολείων.

«Θεωρούμε ότι πια έχουμε φύγει από τα τεστ όπως τα είχαμε ζήσει ως τώρα, που ήταν τα συνεχόμενα τεστ», είπε ο Θ. Πλεύρης προσθέτοντας: 

Πρέπει να είναι στοχευμένα και στα σχολεία, καθώς δεν έχουνε το νόημα, το οποίο είχανε την προηγούμενη περίοδο. Η μάσκα αντίστοιχα συνολικά -δεν λέω μόνο για τα σχολεία- περισσότερο θέλουμε να έχει μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία που έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα υπάρχει υποχρεωτικότητα.

«Η πανδημία βέβαια είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οπότε αν χρειαστεί θα προσαρμοζόμαστε», διευκρίνισε, επισημαίνοντας πως σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση δε θέλει να επανέλθει η υποχρεωτικότητα στη μάσκα, αλλά θα δούμε την πορεία πως πηγαίνει και τι μας έδειξε το καλοκαίρι.

Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης πως υπήρξαν κρούσματα αντίστοιχα με τα κρούσματα που υπήρχαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αλλά ωστόσο αυτά δεν μεταφράστηκαν σε νοσηλείες σε εντατικές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top