Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία - Τι θα ισχύει για μάσκα και self test

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών

Με αλλαγές και καινοτομίες θα χτυπήσει φέτος το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξουν τα σχολεία, με το πρώτο κουδούνι να είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν σε συνθήκες κανονικότητας, χωρίς τα σκληρά μέτρα των προηγουμένων ετών, καθώς η πανδημία δείχνει να είναι σε φάση αποκλιμάκωσης.

Τι αλλάζει στα σχολεία - Στις 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

«Λογικά θα πάμε με πολύ ήπια προσέγγιση. Τα μέτρα στην κοινωνία είναι ελάχιστα, με αυτή την προσέγγιση θα πάμε και στα σχολεία», είπε σήμερα το πρωί στον Σκάι ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, δίνοντας τον τόνο που θα κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών στις 16.00.

Κεραμέως: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία- Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

«Έχουμε δύο εβδομάδες ακόμα να ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στο πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα, τα οποία δε χρειάζονται, ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία.  Οπότε, κατά βάση θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Φέτος, τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν σε συνθήκες κανονικότητας, χωρίς τα σκληρά μέτρα των προηγουμένων ετών

Φέτος, τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν σε συνθήκες κανονικότητας, χωρίς τα σκληρά μέτρα των προηγουμένων ετών / Eurokinissi

Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκες το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η επιτροπή θα προτείνει την κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας και του υποχρεωτικού self test στα παιδιά.

Κορωνοϊός: Με νέο πρωτόκολλο «ατομικής ευθύνης» θα ανοίξουν τα σχολεία

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να χρειαστεί ένα self test πριν τον αγιασμό, λόγω της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ κατά τη διάρκειας της χρονιάς πολύ πιθανόν να προταθεί να γίνεται τεστ στην περίπτωση που υπάρχουν συμπτώματα.

Παράλληλα, πιθανόν να ισχυσει η 5ήμερη απομόνωση του μαθητή, που νοσεί, με τη χρήση μάσκας μετά τη νόσηση, για κάποιες μέρες, όπως συμβαίνει και τώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top