Κορωνοϊός: Με νέο πρωτόκολλο «ατομικής ευθύνης» θα ανοίξουν τα σχολεία

Ψαλτοπούλου: Πηγαίνουμε σε παραλλαγές με μεγαλύτερες μολυσματικότητες

Με νέο πρωτόκολλο αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία από Σεπτέμβριο, με το υπουργείο Υγείας να προσανατολίζεται στην πολιτική της «ατομικής ευθύνης» για γονείς και παιδιά για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, μαζί με το υπουργείο Παιδείας, θα ανακοινώσουν ένα νέο πρωτόκολλο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, το οποίο δεν θα θυμίζει το παλιό, πολύπλοκο σχέδιο με τα self test και την καραντίνα.

Κεραμέως: Στις 12 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

«Το πιο πιθανό σενάριο, μετά από 2,5-3 χρόνια με κορωνοϊό, είναι πλέον να υπάρχει ατομική ευθύνη και να υπάρχει η δυνατότητα και στα παιδιά και στους ενήλικες είτε να φορέσουν τη μάσκα, είτε να μην τη φορέσουν. Αυτό δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, είναι και ευρωπαϊκά είναι και διεθνώς. Βλέπουμε το CDC της Αμερικής πλέον δεν μπαίνει τόσο στη διαδικασία απομόνωσης, όσο της χρήσης μάσκας και λειτουργίας του ατόμου με μάσκα» σημείωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Κορωνοϊός: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

«Όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος από όλη αυτή τη διαχείριση του κορωνοϊού και πλέον εναπόκειται στη δική του δυνατότητα και του δασκάλου που έχει προβλήματα υγείας να φορέσει τη μάσκα, προκειμένου να προστατευτεί. Παρόλα αυτά έχουμε 3-4 εβδομάδες μέχρι εκεί και σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο η επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει και οι δυνατότητες οι εμβολιαστικές σταδιακά με το νέο εμβόλιο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Κορωνοϊός: Ένας στους οχτώ ασθενείς εμφανίζουν long covid

Η ίδια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι μαθητές να μην υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο με self test.

Κορωνοϊός: Τέλος η καραντίνα για όσους έρθουν σε επαφή με κρούσμα

«Το τεστ, καλό είναι να δίνεται ως ένα βαθμό αυτή η δυνατότητα σε νόσηση μαζικού ελέγχου, σίγουρα η Επιτροπή και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας κατάλληλα θα αποφασίσει κάθε πότε πρέπει να γίνεται και κατά πόσο πρέπει να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Όλα βέβαια θα κριθούν από την επιδημιολογική κατάσταση στα τέλη Αυγούστου, όταν και θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να συζητήσει για το άνοιγμα των σχολείων, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top