Κεραμέως: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία- Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για την επιστροφή στα θρανία

Όσα είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τα πρωτόκολλα στα σχολεία / Βίντεο Open

Ο χρόνος για το πρώτο κουδούνι φέτος μετρά ήδη αντίστροφα. Χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στις σχολικές αίθουσες στις 12 Σεπτεμβρίου και οι γονείς ανησυχούν για ένα ενδεχόμενο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στα σχολεία.

Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκες το άνοιγμα των σχολείων

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η πρώτη συνεδρίαση των ειδικών για να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τη χρήση ή όχι μάσκας, καθώς και για τα πρωτόκολλα σε περίπτωση κρουσμάτων σε σχολικές αίθουσες.

Κορωνοϊός: Με νέο πρωτόκολλο «ατομικής ευθύνης» θα ανοίξουν τα σχολεία

Νίκη Κεραμέως: «Όσο το δυνατόν ηπιότερα μέτρα στα σχολεία φέτος»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε το πρωί της Κυριακής στο OPEN για τις σκέψεις της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα».

Αναφορικά με τα πρωτόκολλα ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά:

Πάμε σε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική σχολική χρονιά. Έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει, καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

άνοιγμα σχολεια

Με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα θα επιστρέψουν φέτος στα θρανία χιλιάδες μαθητές, όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως

Νίκη Κερεμέως: Τι θα ισχύει φέτος σε περίπτωση κρούσματα στα σχολεία

Ερωτηθείσα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που παιδί βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. «Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δε θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ καθώς είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό. Καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά», διαβεβαίωσε η κ. Κεραμέως.

Άνοιγμα σχολείων: Τι θα ισχύει με μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της «Real News» της Κυριακής αναφέρει πως η χρήση μάσκας δε θα είναι υποχρεωτική, πλην όμως ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» το πρωτόκολλο που θα εφαρμόζεται όταν υπάρχει κρούσμα σε ένα σχολείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να διαφοροποιήσει την προσέγγιση από την υποχρεωτικότητα στην υιοθέτηση των μέτρων που θα είναι ήπια αλλά θα προσφέρουν προστασία εφόσον εφαρμοστούν σε σταθερή βάση. 

Αναλυτικά τα πιθανά μέτρα:

  • Προαιρετική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ή και εξωτερικούς χώρους με υψηλό συνωστισμό
  • Επικαιροποίηση εμβολιασμού και πραγματοποίηση εμβολιασμού.
  • Παραμονή στο σπίτι με την παραμικρή υπόνοια συμπτωμάτων
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top