H Μυρτώ, ο Πέτρος και ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στην Αλόννησο

Οι συγγενείς παρακολούθησαν τον πολιτικό γάμο μέσω live streaming

Στιγμιότυπο από τον πρώτο υποβρύχιο πολιτικό γάμο στην Αλόννησο

Σε βάθος έξι μέτρων κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά της Αλοννήσου ανταλλάξε εχθές (29/8) όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης ένα νεαρό ζευγάρι που ζει στην Καβάλα, ο 32χρονος Πέτρος και η 27χρονη Μυρτώ. Ήταν ο πρώτος οργανωμένος υποβρύχιος πολιτικός γάμος που τελέστηκε στην Αλόννησο, ενώ τους δύο νέους πάντρεψε ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος έχει λάβει δίπλωμα κατάδυσης προκειμένου να τελεί γάμους κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μιλώντας στο star.gr η νύφη εμφανίστηκε ενθουσιασμένη για την υποβρύχια γαμήλια εμπειρία.

«Είναι μία εμπειρία που θα μας μείνει. Μας άρεσε πάρα πολύ και το απολαύσαμε...Το πιο εύκολο πράγμα ήταν τελικά το υποβρύχιο φιλί που δώσαμε, παρόλο που βγάλαμε τον αναπνευστήρα. 

Οι νεόνυμφοι αφαίρεσαν προς στιγμήν τις μάσκες μετά την ανταλλαγή των όρκων για το πρώτο τους γαμήλιο φιλί

Οι νεόνυμφοι αφαίρεσαν προς στιγμήν τις μάσκες μετά την ανταλλαγή των όρκων για το πρώτο τους γαμήλιο φιλί

Με όλη τη διαδικασία νιώσαμε πολύ καλά. Οι εκπαιδευτές μας ήταν πάρα πολύ καλοί. Εξοικειώθηκαμε εύκολα με την εκπαίδευση, ειδικά ο γαμπρός. Ούτε εμείς ως ζευγάρι, αλλά ούτε και οι κουμπάρες μας είχαμε κάποια εξοικείωση με το καταδυτικό κομμάτι. Ήταν η πρώτη φορά για όλους μας», είπε η Μυρτώ.

Όλα όσα είπε η νύφη στο star.gr

«Γεννημένος για κατάδυση ο γαμπρός»

Όπως συμπλήρωσε η 27χρονη, σε καμία στιγμή, δεν ένιωσε κάποιος φόβο.

«Απλά ήταν μέχρι να βρούμε το κομμάτι με τις καταδυτικές εξισώσεις, ώστε να μη βουλώνουν τα αυτιά όσο κατεβαίνεις στο βυθό. Δηλαδή πρέπει να κάνεις κάποιες κινήσεις. Ο γαμπρός το βρήκε απευθείας... Ό,τι του έδειξαν το έκανε αμέσως. Ούτε πόνεσαν τα αυτιά του... Απευθείας έκανε σωστά τις (καταδυτικές) εξισώσεις. Ήταν γεννημένος για κατάδυση».

Υποβρύχιος γάμος στην Αλόννησο με... μηδέν κόστος!

«Ο γάμος έγινε κανονικά, όπως στη στεριά»

Σχολιάζοντας στο star.gr το κομμάτι της τελετής, ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, ξεκαθάρισε ότι αν και υποβρύχιος, ο γάμος τελέστηκε ως όφειλε.

«Ο γάμος έγινε κανονικά, όπως γίνεται στη στεριά, στο δημαρχείο ή οπουδήποτε αλλού. Τηρήθηκε όλη διαδικασία και στον βυθό, με τη διαφορά ότι δε λέγαμε τα λόγια (και τους όρκους), απλά τα είχαμε γραμμένα σε πλαστικοποιημένες διαφάνειες.

η υποβρύχια τελετή πολιτικού γάμου

Οι νεόνυμφοι αφαίρεσαν προς στιγμήν τις μάσκες μετά την ανταλλαγή των όρκων για το πρώτο τους γαμήλιο φιλί

Ήταν εντυπωσιακό και συγκινητικό, τόσο για μένα, ως δήμαρχο, όσο και για το ζευγάρι, που το χάρηκε πάρα, πάρα πολύ», είπε.

Υποβρύχιος γάμος στην Αλόννησο με... μηδέν κόστος!

«Μας αρέσουν τα extreme sport, η επαφή με την φύση και τα εναλλακτικά πράγματα»

Υπό το σύνθημα «Alonissos, I Love You Deeply!», ο κ. Βαφίνης από τον περασμένο Φεβρουάριο και τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, με ένα υποβρύχιο βίντεο γυρισμένο στα παγωμένα νερά, αλλά και μέσω του star.gr, είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα ερωτευμένα ζευγάρια να επισκεφθούν το νησί και να τολμήσουν να ζήσουν την υποβρύχια γαμήλια εμπειρία στην Αλόννησο.

«Είχαμε ανεβάσει στο διαδίκτυο ένα σχετικό βιντεάκι και αυτό είδαν τα παιδιά. Τους άρεσε, τους κέντρισε το ενδιαφέρον και πήραν έτσι την απόφαση να κάνουν το γάμο τους υποβρυχίως στην Αλόννησο», είπε.

Όλα όσα είπε ο δήμαρχος, Πέτρος Βαφίνης για τον πρώτο υποβρύχιο πολιτικό γάμο στην Αλόννησο

«Σκεφτόμασταν να κάνουμε τον πολιτικό το γάμο. Είδαμε και το κάλεσμα του δημάρχου και είπαμε "Γιατί όχι"... Μας αρέσουν τα extreme sport, η επαφή με τη φύση και τα εναλλακτικά πράγματα, οπότε το αποφασίσαμε. Πήραμε τηλέφωνο και το κλείσαμε», ανέφερε η 27χρονη Μυρτώ.

Εκτός από τον δήμαρχο και το ζευγάρι, στον βυθό κατέβηκαν οι δύο κουμπάρες, οι εκπαιδευτές του καταδυτικού κέντρου, οι οποίοι είχαν αναλάβει την οργάνωση και την εκπαίδευση τόσο του ζευγαριού, όσο και των υπολοίπων, καθώς και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Μαρία Αγάλλου (ανέλαβε τη γαμήλια διοργάνωση) και ο κάμεραμαν.

υποβρύχιος πολιτικός γάμος

Ο υποβρύχιος πολιτικός γάμος μεταδόθηκε με live streaming και οι συγγενείς του ζευγαριού, παρακολούθησαν την τελετή σε απευθείας μετάδοση είτε μέσω ενός μεγάλου video wall που στήθηκε στον γυαλό, είτε μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

«Οι δικοί μας στην αρχή σοκαρίστηκαν, κυρίως λόγω της απόστασης από τα μερη που καταγόμαστε και μένουμε, (ο γαμπρός είναι από την Κομοτηνή, η νύφη από την Έδεσσα και το ζευγάρι ζει στην Καβάλα). Είχαμε καλεσμένους και από το εξωτερικό», ανέφερε η 27χρονη.

Ο πρώτος υποβρύχιος γάμος της Ελλάδας στην Αλόννησο!

«Το ζευγάρι έκανε μαθήματα κατάδυσης λίγες ημέρες πριν από τον γάμο»

Το βάθος όπου θα τελεστεί ο πολιτικός γάμος εξαρτάται άμεσα από την καταδυτική κατάρτιση και την εμπειρία που έχει το εκάστοτε ζευγάρι, ενώ την ίδια ώρα ο δήμαρχος Αλοννήσου δηλωνει έτοιμος να παντρέψει ζευγάρια ακόμα και σε βάθος 40 μέτρων.

«Αν το ζευγάρι δηλαδή είναι έμπειροι δύτες μπορούμε να κατέβουμε και στα 15 μέτρα και στα 30 ή και ακόμη πιο κάτω, έως τα 40 μέτρα για τα οποία έχω κατάρτιση.Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Πέτρος και η Μυρτώ πήραν το πρώτο master και έκαναν λίγα μαθήματα κατάδυσης πριν από δυο- τρεις ημέρες, οπότε γι’ αυτό και ο γάμος έγινε σε χαμηλό βάθος», σημείωσε.

Οι νεόνυμφοι μετά το υποβρύχιο γάμο στην Αλόννησο

Οι νεόνυμφοι μετά τον πρώτο υποβρύχιο πολιτικό γάμο στην Αλόννησο

Δωρεάν οι υποβρύχιοι γάμοι στην Αλόννησο μέσα στο 2023

Όπως είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος του νησιού στο σχετικό κάλεσμά του στη γιορτή των ερωτευμένων, το ζευγάρι δεν επιβαρύνθηκε καθόλου οικονομικά για την οργάνωση του γάμου, την εκπαίδευσή του και το γενικότερο υποβρύχιο στήσιμο, καθώς το κόστος ανέλαβε ο δήμος

«Όσα ζευγάρια επιλέξουν να παντρευτούν μέσα στο 2023 η εκπαίδευση και το όλο concept στον βυθό θα είναι μία προσφορά του δήμου Αλοννήσου», επανέλαβε μέσω του star.gr ο κ. Βαφίνης. 

ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης

Υπό το σύνθημα «Alonissos, I Love You Deeply!», ο δήμος Αλοννήσου κήρυξε επίσημα, την ημέρα των ερωτευμένων, την έναρξη της δυνατότητας οργάνωσης υποβρύχιων γάμων και όρκων ανανέωσης στον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων. 

Σε κάθε περίπτωση, η Αλόννησος μετά τη λειτουργία (2020) του πρώτου υποβρύχιου μουσείου στο βυθό της Περιστέρας, έχει μπει για τα καλά στον χάρτη του καταδυτικού τουρισμού, ενώ η τέλεση υποβρύχιων πολιτικών γάμων εντάσσεται σε μια προσπάθεια του δήμου να εμπλουτίσει τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τις καταδύσεις. 

«Στόχος μας είναι να “ανοίξουμε” μια νέα αγορά για την Ελλάδα και το νησί. Την Αλόννησο φέτος επέλεξαν εκατοντάδες αυτοδύτες από όλο τον κόσμο», είπε ο δήμαρχος του νησιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top