Υποβρύχιος γάμος στην Αλόννησο με... μηδέν κόστος!

Βαφίνης στο star.gr: Στόχος είναι να γίνει η Αλόννησος γαμήλιος προορισμός

Όλα όσα είπε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης

Υπό το σύνθημα «Alonissos, I Love You Deeply!», ο δήμος Αλοννήσου κήρυξε επίσημα, την ημέρα των ερωτευμένων, την έναρξη της δυνατότητας οργάνωσης υποβρύχιων γάμων και όρκων ανανέωσης στον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων. 

Τους πολιτικούς γάμους θα τελεί ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος μιλώντας στο star.gr απηύθυνε κάλεσμα στα ζευγάρια να τολμήσουν, να ζήσουν την υποβρύχια γαμήλια εμπειρία στην Αλόννησο, δηλώνοντας πανέτοιμος για την πρώτη τελετή σε βάθος 8 μέτρων.

«Στόχος μας είναι να γίνει Αλόννησος γαμήλιος προορισμός είτε πάνω στη στεριά, είτε κάτω στο βυθό. Έχω πάρει την πιστοποίηση εδώ και αρκετό καιρό και είμαι πανέτοιμος για την πρώτη τελετή. Μπορώ να παντρέψω το ζευγάρι όπου αυτό αποφασίσει. Πάμε παντού και κάτω από το νερό. Μιλάμε για έναν κανονικό πολιτικό γάμο, ο οποίος θα γίνει στον βυθό, ενώ το ζευγάρι θα μπορεί να έχει δίπλα του τους καλεσμένους του, τους μάρτυρες κτλ», είπε.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης με στολή δύτη, καλεί τα ζευγάρια να ζήσουν την υποβρύχια
γαμήλια εμπειρία στην Αλόννησο

Όπως πρόσθεσε, ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες στον βυθό για ένα νεαρό ζευγάρι από την Αθήνα, που έχει κλείσει να παντρευτεί στο τέλος του Αυγούστου. 

«Ετοιμάζουμε μία πάρα πολύ ωραία τελετή που πιστεύουμε ότι θα αρέσει και στο ζευγάρι, αλλά και στους επόμενους που θέλουν να επιλέξουν και να κάνουν υποβρύχιο γάμο. Σαν Δήμος έχουμε στο μυαλό μας να στήσουμε ένα σκηνικό στο βυθό που θα είναι πάρα πολύ όμορφο και θα βοηθήσει…», σημείωσε.

δύτες στην Αλόννησο

Στιγμιότυπο από το βίντεο- κάλεσμα του Δήμου Αλοννήσου, με τη συμμετοχή ομάδας αυτοδυτών και του Δημάρχου του νησιού, ο οποίος είναι πλέον σε θέση να τελεί γάμους και τελετές υποβρυχίως

Ξεκινούν υποβρύχιοι γάμοι στην Αλόννησο ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Πόσο κοστίζει ένας γάμος στον βυθό της Αλοννήσου;

Ένα ζευγάρι που ενδιαφέρεται να παντρευτεί στον βυθό, θα πρέπει να βγάλει κανονικά τις άδειες για το γάμο, όπως ισχύει δηλαδή σε κάθε πολιτικό γάμο, ενώ θα πρέπει να κλείσει και ένα ραντεβού με τον Δήμο προκειμένου να τον ενημερώσει και να οριστεί από κοινού η ημερομηνία της τελετής.

«Όλο αυτό δεν έχει κάποιο επιπλέον κόστος στον δήμο. Το κόστος είναι μηδέν... Το ζευγάρι δεν πληρώνει κάτι για τον πολιτικό γάμο στο βυθό, μόνο τα έξοδα για το γλέντι, όπως θα έκανε σε κάθε άλλο γάμο», τόνισε ο κ. Βαφίνης.

Πρόσθεσε δε, ότι τα ζευγάρια που δεν έχουν καθόλου γνώσεις κατάδυσης μπορούν εύκολα μέσα σε 1-2 ημέρες να προετοιμαστούν κατάλληλα σε ένα από τα καταδυτικά κέντρα του νησιού, προκειμένου να κατεβούν σε βάθος 7- 8 μέτρων για την τελετή, ενώ αν πρόκειται για ζευγάρι έμπειρων δυτών, τότε ο γάμος μπορεί να γίνει ακόμα πιο βαθιά

Αλόννησος: To πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα - Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, οι πρώτοι που θα επιλέξουν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης κάτω από τα κύματα, θα έχουν δωρεάν τα απαραίτητα μαθήματα κατάδυσης.

«Τα μαθήματα για το ζευγάρι, αλλά και για τους δύο μάρτυρες που χρειάζονται στον πολιτικό γάμο, είναι δωρεάν, ευγενική χορηγία του δήμου για τους πρώτους που θα επιλέξουν να παντρευτούν στον βυθό της Αλοννήσου.

Οι υπόλοιποι καλεσμένοι, εάν θέλουν να συμμετέχουν και αυτοί στην τελετή, θα πρέπει, εάν δε γνωρίζουν, να κάνουν 3- 4 μαθήματα κατάδυσης, προκειμένου να λάβουν την πρώτη πιστοποίηση. Ωστόσο, τα χρήματα για τα μαθήματα που θα τους επιτρέπουν να κατεβαίνουν μέχρι τα 10- 11 μέτρα βάθος, είναι πολύ λίγα», σημείωσε.

δύτες στην Αλόννησο

Ομάδα αυτοδυτών δίνει το σύνθημα για την έναρξη των υποβρύχιων πολιτικών γάμων 

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, ότι στην τελετή θα παρίστανται και οι εκπαιδευτές δύτες του καταδυτικού κέντρου, που θα αναλάβει την εκπαίδευση του ζευγαριού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top