Τραγωδία σε Χαλκιδική: Η περιγραφή του διασώστη για τον πνιγμό του 15χρονου

«Έβγαζε αφρούς από το στόμα»

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου που έχασε τη ζωή του όταν πήγε για μπάνιο με τους φίλους του στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Ο άτυχος νέος είχε πάει εκδρομή με την παρέα του, κολύμπησε στη θάλασσα στα ρηχά, όμως όπως περιγράφουν οι φίλοι του, γύρω στις 12 το μεσημέρι αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Χαλκιδική: Είχε πάει εκδρομή με τους φίλους του ο 15χρονος

Όταν ο ξάδερφος του πλησίασε τον 15χρονο, που βρισκόταν μπρούμυτα μέσα στη θάλασσα, προσπάθησε να του μιλήσει όμως εκείνος δεν ανταποκρινόταν και στην αρχή οι φίλοι του πίστεψαν πως τους έκανε πλάκα. Στη συνέχεια όμως αντιλήφθηκαν πως είχε χάσει τις αισθήσεις του.

πνιγμός χαλκιδική

Φωτογραφία από το σημείο (thestival.gr)

Τον έβγαλαν από τη θάλασσα και για αρκετή ώρα λουόμενοι μαζί με τον ναυαγοσώστη προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, κάνοντας ΚΑΡΠΑ, αλλά και με απινιδωτή που υπήρχε στο σημείο, όμως ήταν ήδη αργά. 

«Ήταν ήδη κόσμος που βοηθούσε. Έδωσα εξοπλισμό, βοήθησα και εγώ. Ούτε στο ασθενοφόρο σταμάτησε η προσπάθεια», περιέγραψε ο ναυαγοσώστης.

«Είχε χάσει τις αισθήσεις του από μόνος του, χωρίς να συμβαίνει κάτι από ό, τι μας είπαν τα παιδιά», εξήγησε ένας από τους λουόμενους.

Τον 15χρονο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών ενώ θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του.

Ο πατέρας του νεαρού, ο οποίος ήταν μοναχοπαίδι, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του γιου του, δεν άντεξε το σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε λιπόθυμη κατάσταση.

Χαλκιδική: Κατέρρευσε ο πατέρας του 15χρονου μόλις έμαθε για τον θάνατο του

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο έφηβος, που είχε καταγωγή από το Λιποχώρι Σκύδρας, δεν ήξερε καλό κολύμπι.

«Έβγαζε αφρούς από το στόμα. Το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του»

Σοκάρει με τις περιγραφές του ένας από τους διασώστες, ο οποίος μίλησε στο MEGA.

«Το βγάλαμε εδώ έξω μπροστά, έβγαζε αφρούς από το στόμα, ήρθε ο ναυαγοσώστης, φέρανε απιδινωτή, ήρθε το ασθενοφόρο, πήραν το παιδί και φύγανε δεν είχε αισθήσεις», ανέφερε, προσθέτοντας πως «Ένα παιδί φώναξε για βοήθεια. Πήγα εκεί, αλλά το αγόρι ήδη δεν κινούταν. Τον πήρα και τον έβγαλα έξω».

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 15χρονος - «Έσβησε» ενώ κολυμπούσε

«Είναι δυνατόν να μπαίνουν ανήλικα παιδιά στα λεωφορεία και να έρχονται ασυνόδευτα;», σχολίασε ο Μανώλης Καρράς, δήμαρχος Νέας Προποντίδας.

«Έχουμε 13 ναυαγοσώστες σε όλη την περιφέρειά μας και τα Φλογητά έχουν δύο, επειδή είναι πολυσύχναστη παραλία. Δεν είμαστε αρνητικοί στο να μπει κι άλλος. Εδώ και έξι μήνες έχουμε προμηθευτεί 28 απινιδωτές και έχουμε εκπαιδεύσει τουλάχιστον 600 άτομα για ΚΑΡΠΑ. Το παιδί δεν μπόρεσε να τα καταφέρει», συμπλήρωσε.

Δήμαρχος Σκύδρας: «Υπάρχουν λόγια για τον πόνο αυτό;»

Η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου έκανε ανάρτηση σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για τον τραγικό χαμό του 15χρονου.

«Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε...Καλό ταξίδι και καλή Ανάσταση, παλικαράκι μου...Στους γονείς τι να πούμε...υπάρχουν λόγια για τον πόνο αυτό;  Ο Θεός ας είναι μαζί τους...» έγραψε η κα. Ιγνατιάδου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον 15χρονο 

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από την παραλία των Νέων Φλογητών δήμου Ν. Προποντίδας, 15χρονος ημεδαπός.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top