Κακοκαιρία: Μετρούν «πληγές» σε Χαλκιδική, Κομοτηνή, Κυκλάδες

Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο

Για πέμπτο 24ωρο συνεχίστηκε η καιρική αστάθεια, που σφυροκόπησε με σφοδρές καταιγίδες κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.

Στα προάστια του Πειραιά οι κάτοικοι παλεύουν με τα λασπονερα,  η Χαλκιδική «πνίγηκε» για μια ακόμη νύχτα, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν από την Κομοτηνή έως τις Κυκλάδες.

Υποχωρεί από αύριο η κακοκαιρία – Πότε θα ανέβει η θερμοκρασία

Στο Κερατσίνι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες είδαν και πάλι τη λεωφόρο Δημοκρατίας να γίνεται ορμητικό ποτάμι.

Επιμένει η κακοκαιρία: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι και την Παρασκευή

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική, καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Χαϊδαρίου, όπου μέσα σε διάστημα μίας μόλις ώρας έπεσαν 41 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Ταυτόχρονά, το σύστημα Zευς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανίχνευε περισσότερους από 700 κεραυνούς, στην ευρύτερη περιοχή.

Η Χαλκιδική, που αυτή την εποχή «βουλιάζει» από τουρισμό, βούλιαξε και στα λασπόνερα. Κάτοικοι και παραθεριστές δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν και ξαναβρέχονται. Μετά και το χθεσινοβραδινό νέο μπουρίνι οι επιχειρηματίες  μετρούν νέες πληγές.

Μια καταιγίδα απίστευτης ραγδαιότητας σφυροκόπησε και την Κομοτηνή. Τόνοι νερού, με χαλάζι και ισχυρούς ριπαίους ανέμους έκλεισε τον κόσμο στα σπίτια του, που κόντεψαν να πλημμυρίσουν.

Αίγινα: Στη Μάλτα συνελήφθη ο 36χρονος που έκαψε ζωντανούς θεία και ανιψιό

Αντιμέτωποι με ορμητικά νερά ήρθαν και οι νησιώτες στις Κυκλάδες, με πλάνα από τη Σκύρο και την Τήνο, με πλημμυρισμένους δρόμους να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Αλεποχώρι: Τα παιδάκια που πυροβόλησε ο 70χρονος έπαιζαν «θάρρος ή αλήθεια»

Από τα «δόντια» της κακοκαιρίας δε γλίτωσε ούτε η Πελοπόννησος, που την Πέμπτη βρέθηκε στην καρδιά του κυκλώνα. Ο κάμπος της Ερμιόνης, στην Αργολίδα, βυθίστηκε στα λασπόνερα.

Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο, πάντως, ο καιρός θα σημειώσει σημαντική βελτίωση και η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές.

Στο ανατολικό Αιγαίο το ξημέρωμα θα αναπτυχθεί τοπική συννεφιά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά, ενώ το ίδιο πιθανόν να συμβεί προς το μεσημέρι στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top