Κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Χαλκιδική – Μπουρίνι σάρωσε την Πτολεμαΐδα

Συνεχίζεται η εκτεταμένη καιρική αστάθεια στη χώρα

Η εκτεταμένη καιρική αστάθεια συνεχίζεται με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ισχυρό μπουρινι σάρωσε την Πτολεμαίδα, βυθίζοντας στα λασπόνερα σπίτια, επιχειρήσεις και χωράφια, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης.

Κακοκαιρία: Καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή – Οι περιοχές στο «κόκκινο»

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, έπεσαν πάρα πολλά κυβικά μέτρα νερό.

Οι ουρανοί στην Πτολεμαΐδα άνοιξαν λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι τα ξημερώματα το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε συνολικά 186 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων μέσα στην πόλη, αλλά και σε γειτονικά χωριά.

Άστατος ο καιρός την Τρίτη - Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και χαλάζι

Μετεωρολογικός σταθμός στην Άρδασσα, ένα χωριό μόλις 10 χιλιόμετρα από την Πτολεμαΐδα, κατά την διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας, που διήρκησε μια ώρα, κατέγραψε πως έπεσαν 77 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Ο τεράστιος όγκος του νερού, που σε κάποια σημεία της πόλης ξεπέρασε έφτανε το μισό μέτρο, έκανε τη ζωή των οδηγών... κόλαση. Με κεντρικούς δρόμους της πόλης βυθισμένους στα λασπόνερα, δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Μάνη: Μυστήριο με την εξαφάνιση 64χρονου – Το σημείωμα που άφησε

Παράλληλα, η καιρική αστάθεια, προκάλεσε και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας με ελάχιστες τιμές που μόνο Αύγουστο δεν θυμίζουν. Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο στη Βλάστη Κοζάνης βούτηξε στους 9 βαθμούς Κέλσιου, στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας έπιασε μόλις 10, στην Βυτίνα και το Μέτσοβο έδειξε 12 , ενώ στη Φλώρινα και τα Ιωάννινα άγγιξε τους 13 βαθμούς.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αύριο αναμένεται να δεχτούν η Μακεδονία, η Θράκη, η Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

«Πνίγηκε» η Χαλκιδική

Ο καιρός τα χάλασε και στους Θεσσαλονικείς που -για μια ακόμη χρονιά- επέλεξαν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους.

Στο δεύτερο πόδι, στην Ορμύλια, έπεσε έντονη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ελαιώνες και οπωροκηπευτικά.

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το μάζεμα τις πράσινης ελιάς, οι ελαιοπαραγωγοί της Ορμύλιας είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται. 

 

Χαλκιδική: Νέο revenge porn – Ανέβαζε ερωτικά βίντεο στα δικά της social media

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top