Ελαιώνας: Επεισόδια έξω από τη δομή φιλοξενίας – Προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ.

«Απειλούν το προσωπικό του υπουργείου, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό»

Ελαιώνας: Επεισόδια έξω από τη δομή φιλοξενίας –  Προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια σημειώθηκαν στον Ελαιώνα έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που αναμένεται να κλείσει. Αλληλέγγυοι και μετανάστες συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης είπε σε ανάρτησή του πως «Απειλούν το προσωπικό του υπουργείου, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό».

Έβρος: Έτσι εντόπισαν οι ελληνικές αρχές τους 38 μετανάστες

Τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να παρέμβουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Αναμένεται να κλείσει η δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα το προσεχές διάστημα ώστε να αποσυμφορηθεί αλλά και στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δομών σε όλη τη χώρα.

Νότης Μηταράκης: Μεγαλώνει ο φράχτης στον Έβρο

Αλληλέγγυοι και μετανάστες αντέδρασαν στην όλη διαδικασία με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές. Είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και δεν επέτρεπαν την είσοδο στους υπαλλήλους.

ΥΠΕΞ για Έβρο: «Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα»

Οι υπάλληλοι ζήτησαν τη βοήθεια της αστυνομίας για να περάσουν από την Κεντρική Πύλη. Ακολούθησαν συγκρούσεις και, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έγιναν πέντε προσαγωγές από την Αστυνομία.

Ο Νότης Μητάρακης τόνισε πως η δομή θα κλείσει όπως έχει προγραμματιστεί ενώ στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Υπουργός είχε εξηγήσει πως έχει δρομολογηθεί η μεταφορά μεταναστών σε πιο σύγχρονες δομές και η πλειοψηφία δεν έχει φέρει αντιρρήσεις.

Όπως περιέγραψε αυτοί που διαμαρτύρονται στο κλείσιμο της δομής είναι κυρίως αλληλέγγυοι και περίπου 5-10 άτομα από την πλευρά των μεταναστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top