Νότης Μηταράκης: Μεγαλώνει ο φράχτης στον Έβρο

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι»

Νότης Μηταράκης: Μεγαλώνει ο φράχτης στον Έβρο

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε πως ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Υπουργός τόνισε πως η νησίδα του Έβρου στην οποία εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες δεν είναι ελληνικό έδαφος και ειδικότερα εξήγησε ότι τόσο η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όσο και το Κτηματολόγιο, δήλωσαν ξεκάθαρα πως το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

ΥΠΕΞ για Έβρο: «Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα»

Είπε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι και η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη χώρα.

Σημείωσε πως «ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ε.Ε. λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια». «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές».

Μηταράκης: Πώς εγκλωβίζεται κάποιος 10 μέτρα από τις ελληνικές όχθεις;

Είπε ακόμα ότι οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο, έχουν αναγκάσει τους λαθροδιακινητές να αναζητήσουν άλλες διαδρομές σε άλλα νησιά και εργαλειοποιούν τις νησίδες του Έβρου.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Ανέφερε ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. 

Έβρος: Έτσι εντόπισαν οι ελληνικές αρχές τους 38 μετανάστες

«Πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, 8.500 μετανάστες» είπε αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές. Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 αφίξεις μεταναστών έως τώρα συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top