Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς παράνομοι μετανάστες φτάνουν στον Έβρο

Η αστυνομία εντοπίζει τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολλούς διακινητές

Βίντεο ντοκουμέντο από παράνομους μετανάστες που πέρασαν στη χώρα μας μέσω του Έβρου εξασφάλισε το STAR. Τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία εντοπίζει όλο και πιο συχνά αυτοκίνητα λαθροδιακινητών ακόμα και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΥΠΕΞ για Έβρο: «Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα»

Το βίντεο είναι τραβηγμένο την 1η Αυγούστου και δείχνει έναν νεαρό, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι από το Αφγανιστάν, να περιμένει σε ένα βουνό με άλλους μετανάστες να περάσουν στη χώρα μας. 

Κάνουν υπομονή μέχρι να δουν το σινιάλο από τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. 

Έβρος: «Οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δύο ελληνικά νησιά»

Άλλοι χαμογελούν και κάνουν το σήμα της νίκης, χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο, την ταλαιπωρία, αλλά και τα χρήματα που πλήρωσαν στους διακινητές. 

Το ίδιο πρόσωπο που φαίνεται στο βίντεο φωτογραφήθηκε σε κουρείο της Θεσσαλονίκης, όπου κατάφερε να φτάσει μέσω της Εγνατίας Οδού, ακολουθώντας την λεγόμενη «Βαλκανική οδό».

Τις επόμενες μέρες ο νεαρός συνελήφθη και δεν ήταν ο μόνος. Στη Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν καθημερινές οι συλλήψεις μεταναστών που φτάνουν όπως όπως στην πόλη.

Έβρος: Έτσι εντόπισαν οι ελληνικές αρχές τους 38 μετανάστες

Ένας Αφγανός μετανάστης μίλησε στον Βαγγέλη Γκούμα για τα χρήματα που πλήρωσε στα κυκλώματα.

Όπως είπε, πλήρωσε τέσσερις χιλιάδες ευρώ για να περάσει ο ίδιος κι όλη του η οικογένεια. Όμως, όπως καταγγέλλουν οι μετανάστες, η Τουρκία παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι.

Μηταράκης: Η Τουρκία έσπρωξε τους μετανάστες στην Ελλάδα με την απειλή βίας

«Οι Τούρκοι μας λένε ή θα φύγεις για το Αφγανιστάν ή θα πας βόρεια όπου δεν υπάρχει πρόβλημα», λένε.

Στα Κύθηρα ένα ιστιοφόρο προσάραξε σε βραχώδη ακτή στο Καψάλι και αποβίβασε περίπου 100 άτομα, αφγανικής καταγωγής, άντρες και γυναίκες, ενώ ανάμεσά τους ήταν και ανήλικα παιδιά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top