Έβρος: «Οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δύο ελληνικά νησιά»

«Μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των 38 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε νησίδα στον Έβρο και είναι πλέον ασφαλείς επί ελληνικού εδάφους. Μια γυναίκα από την ομάδα των μεταναστών αποκάλυψε πως οι Τούρκοι τους «έσπρωξαν» δύο φορές σε νησίδες στον Έβρο διαχωρίζοντάς τους μάλιστα «σαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα».

μετανάστες έβρος

«Η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Σύμφωνα με το Channel 4, η γυναίκα περιγράφει πως «Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική».

Έβρος: Έτσι εντόπισαν οι ελληνικές αρχές τους 38 μετανάστες

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης βρέθηκε στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου, όπου μεταφέρθηκαν οι 38 μετανάστες.

Στον Έβρο για τους 38 μετανάστες ο Μηταράκης


Όπως περιέγραψε ο κ. Μηταράκης «από τις καταθέσεις τους, ήρθαν στην τουρκική όχθη του ποταμού, σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές. Επισήμως, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα».

Μηταράκης: Η Τουρκία έσπρωξε τους μετανάστες στην Ελλάδα με την απειλή βίας

Για τον θάνατο παιδιού 5 ετών ο κ. Μηταράκης είπε «από τις καταθέσεις προκύπτει πως ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι δυσάρεστο. Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top