Μηταράκης: Η Τουρκία έσπρωξε τους μετανάστες στην Ελλάδα με την απειλή βίας

Τι είπε για το πεντάχρονο παιδί που έχασε τη ζωή του

Με την απειλή βίας πίεσε η Τουρκία τους 38 μετανάστες να έρθουν προς την Ελλάδα, όπως κατήγγειλε ο Νότης Μηταράκης από τον Έβρο, όπου βρέθηκε για να επισκεφτεί τους μετανάστες.

«Η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στον Έβρο για τους 38 μετανάστες ο Μηταράκης

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις καταθέσεις τους προκύπτει ότι σπρώχθηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές αρχές, με την τουρκική ακτοφυλακή να τους φέρνει στην όχθη του Έβρου.

Μηταράκης: Η Τουρκία έσπρωξε τους μετανάστες στην Ελλάδα με την απειλή βίας

«Η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Πέτσας για Έβρο: Η Ελλάδα εντοπίζει και διασώζει τους ανθρώπους σε ανάγκη

Είπε ακόμη πως οι τουρκικές αρχές τους συνέλαβαν επίσημα και δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το Διεθνές Δίκαιο.

Ακραίες προκλήσεις από Τούρκους υπουργούς - Τι απαντά η Αθήνα

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στο πεντάχρονο παιδί, που έχασε τη ζωή του, λέγοντας πως το  τραγικό περιστατικό συνέβη σε τουρκικό έδαφος και πως η ελληνική πλευρά θα κινηθεί μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρούς Ημισελήνου, ώστε «να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top