Άρτα: «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη», τα πρώτα λόγια του 29χρονου

Τηλεφώνησε στην αστυνομία κι είπε ότι βρίσκεται στην Ευρυτανία

Πηγή Φωτογραφίας: Epiruspost.gr 

Στην ασφάλεια Άρτας οδηγήθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, ο 29χρονος, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και να σκότωσε τον πεθερό του. Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Νωρίτερα ο ίδιος τηλεφώνησε στην αστυνομία κι ανέφερε ότι βρίσκεται στο χωριό Δαφνούλα Ευρυτανίας κι ότι είναι έτοιμος να παραδοθεί. 

29χρονος Άρτα

Ο 29χρονος παραδόθηκε στις αρχές και δήλωσε μετανιωμένος για τη δολοφονία του πεθερού του στην Άρτα

Αρτα: Συνελήφθη ο 29χρονος που φέρεται να σκότωσε τον πεθερό του

Άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Άρτας μετέβησαν στο χωριό και προχώρησαν στη σύλληψή του. 

Ο 29χρονος, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του. «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Ιωάννης Mεράντζας είπε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή».

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι το θύμα τον προσέβαλε κι εκείνος εξοργίστηκε.

«Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει εκείνος το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν».

Ο κ. Μεράντζας διέψευσε επίσης ότι ο δράστης πυροβόλησε εναντίον της πρώην συζύγου του, λέγοντας πως ο πελάτης του δεν είχε καμία πρόθεση να της κάνει κακό.

Άρτα: Πυροβόλησε εξ επαφής τον πεθερό του τέσσερις φορές

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο 29χρονος πήγε στο σπίτι του πεθερού του στο Αστροχώρι Άρτας για να δει το παιδί του. Ο άνδρας είχε χωρίσει με τη σύζυγό του κι εκείνη ζούσε μαζί με το παιδί τους στο πατρικό της. 

Άρτα: Μπήκε μπροστά στις σφαίρες για να σώσει την κόρη του

Ο φερόμενος ως δράστης ζήτησε να πάρει μαζί του το παιδί, παρά την εισαγγελική εντολή που όριζε ότι θα το βλέπει συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, παρουσία τρίτου. Τότε ξεκίνησε ο καβγάς με την πρώην σύζυγό του και πήγε στο αυτοκίνητο, όπου πήρε την καραμπίνα. 

Πυροβόλησε δύο φορές εναντίον της 34χρονης, αλλά αστόχησε κι όταν η γυναίκα μπήκε έντρομη με το παιδί μέσα στο σπίτι, ο πατέρας της μπήκε μπροστά για να τους προστατέψει και δέχθηκε τα πυρά του πρώην γαμπρού του. 

Άρτα: Ανθρωποκυνηγητό σε τρεις νομούς για τον εντοπισμό του δράστη

Στη συνέχεια ο 29χρονος τράπηκε σε φυγή και κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό του στα βουνά. 

Χθες, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγινε η κηδεία του 75χρονου, για τον οποίων όλοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν. 

Αντίθετα, συγχωριανοί του 29χρονου είπαν πως ήταν αρκετά οξύθυμος και προκαλούσε συνεχώς καβγάδες και επεισόδια για ασήμαντη αφορμή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top