Φωτιά Θάσος: Συναγερμός μετά από αναζωπύρωση τα μεσάνυχτα

Ρίχτηκαν ξανά στη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες

Συναγερμός σήμανε ξανά τα ξημερώματα στη Θάσο μετά από αναζωπύρωση της φωτιάς που καίει από την Πέμπτη στη Σκάλα Ποταμιάς. Η αναζωπύρωση έγινε από τη βόρεια είσοδο του χωριού, σε δύσβατο σημείο, στην αρχή μιας χαράδρας. 

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο

Αυτή την ώρα επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Το θετικό είναι ότι στην περιοχή επίσης δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που εμπνέει αισιοδοξία ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά. 

Το πύρινο μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί της Παρασκευής μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών. Παρ’ όλ’ αυτά, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπύρωσης, ο οποίος επιβεβαιώθηκε τελικά τα μεσάνυχτα. 

Αναζωπύρωση στη Θάσο

Τα μεσάνυχτα σήμανε συναγερμός στη Θάσο από τη νέα αναζωπύρωση της φωτιάς - kavalanews.gr

Η αναζωπύρωση ήταν πολύ μεγάλη και οι φλόγες ήταν ορατές χιλιόμετρα μακριά, μέχρι και την Ξάνθη. 

φωτιά Θάσος

Η αναζωπύρωση εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο σε χαράδρα - kavalanews.gr

Το απόγευμα της Πέμπτης στο νησί της Θάσου βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από το διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη.

καπνοί φωτιά Θάσος

Οι καπνοί από τη φωτιά είναι ορατοί μέχρι την Ξάνθη - xanthinea.gr

Σε δήλωσή του ο υπουργός τόνισε ότι «διαπιστώθηκε η σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός με μηχανήματα που προχώρησαν στις απαραίτητες επεμβάσεις και στη διάνοιξη του δασικού οδικού δικτύου και αφετέρου με τα εναέρια μέσα που συνέβαλαν καταλυτικά στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top