Σε ύφεση η φωτιά στη Θάσο: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Σε επιφυλακή παραμένουν

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη πυρκαγιά στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς Θάσου, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή.

Με ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ανάφερε πως «η φωτιά έσβησε αλλά η επιφυλακή συνεχίζεται». 

Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου και μετά συνέχισαν το έργο της πυρόσβεσης οι επίγειες δυνάμεις.

Νωρίς το απόγευμα στο νησί της Θάσου βρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από το διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη.

Σε δήλωσή του ο υπουργός τόνισε ότι «διαπιστώθηκε η σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός με μηχανήματα που προχώρησαν στις απαραίτητες επεμβάσεις και στη διάνοιξη του δασικού οδικού δικτύου και αφετέρου με τα εναέρια μέσα που συνέβαλαν καταλυτικά στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς».

φωτιά Θάσος

Η φωτιά που ξέσπασες στη Θάσο την Τετάρτη, τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή

«Σημειώνεται», συνέχισε ο υπουργός, «πως στην περιοχή επιχειρούν οχτώ αεροσκάφη και οχτώ ελικόπτερα. Η φωτιά έχει επεκταθεί σε μεγάλη έκταση και σε δυσπρόσιτες περιοχές, εκτιμώ όμως πως, με την συνεργασία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, του στρατού, των εναέριων μέσων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ομάδων εθελοντών δασοπυρόσβεσης μέχρι το βράδυ θα έχει τεθεί υπό έλεγχο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει ενεργοποιηθεί στο νησί της Θάσου Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ), αποτελούμενο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ μεταβαίνει και έτερο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Θάσος: Απαγορεύτηκε το κολύμπι λόγω της φωτιάς

Σημειώνεται ότι χθες, σύμφωνα με το kavalapost.gr, λόγω της φωτιάς στη Θάσο το Λιμεναρχείο της Καβάλας έλαβε απόφαση για απαγόρευση κολύμβησης, διέλευσης σκαφών, ψυχαγωγικής δραστηριότητας και αλιείας σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές του νησιού, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια η υδροληψία από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα τα οποία επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της διέλευσης σκαφών, καθώς και κάθε αλιευτική-ψυχαγωγική δραστηριότητα (επαγγελματική-ερασιτεχνική) και της λήψης θαλάσσιου λουτρού από τις 12:00 την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 και μέχρι νεωτέρας, λόγω διενέργειας υδροληψίας από εναέρια μέσα πυρόσβεσης, στο ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Θάσου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top