Χανιά: Ακτινολόγος φέρεται να επιτέθηκε σε ειδικευόμενη γιατρό

Αρνήθηκε αξονική σε πολυτραυματία

Ακτινολόγος αρνήθηκε να διενεργήσει αξονική τομογραφία σε 18χρονο πολυτραυματία στα Χανιά - Βίντεο από Δελτίο Ειδήσεων STAR

Σε πεδίο μάχη παραλίγο να μετατραπεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Χανίων, όπου 67χρονος ακτινολόγος επιτέθηκε σε 30χρονη ειδικευομένη χειρούργο γιατί του ζήτησε να διενεργήσει αξονική τομογραφία σε 18χρονο πολυτραυματία. Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή του Δαρατσο. 

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 ημέρων - Ανησυχία για τη διασπορά στα παιδιά

Ο 18χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σφαδάζοντας από τους πόνους αντί να πραγματοποιήσει κατευθείαν τις απαραίτητες εξετάσεις έγινε μάρτυρας του ομηρικού καβγά των δύο γιατρών.

Χανιά: 19χρονη κατήγγειλε βιασμό σε παραλία στα Φαλάσαρνα

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Flashnews, Βασίλης Φουντουλάκης: «Αυτό ενόχλησε τον ακτινολόγο ο οποίος για τους δικούς του λόγους - ίσως να ήθελε να σχολάσει - εκνευρίστηκε από το ύφος και τον τόνο της φωνής της ειδικευομένης η οποία προφανώς αγχωμένη ζήτησε να γίνει η αξονική άμεσα και ενώ αρνήθηκε την αξονική και η χειρούργος επέμενε και καλώς επέμεινε γιατί  έσωσε τη ζωή του 18χρονου, ο 67χρονος έφυγε από το γραφείο του και πήγε στα επείγοντα σαν μαινόμενος ταύρος που επιτέθηκε φραστικά αρχικά και μετά χειροδίκησε»

Χανιά: Την τσίμπησαν μωβ μέδουσες και μας δείχνει τα σημάδια στα χέρια της

Τα χειρότερα αποφεύχθησαν χάριν στην πυροσβεστική παρέμβαση από συνοδούς ασθενών. Σημειώνεται ότι  ο 18χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ Χανίων, ενώ για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. «Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρείται ένας νέος άνθρωπος, ένα βαρύ περιστατικό επειδή οι γιατροί τσακώνονται μεταξύ τους», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Είναι μεγάλο λάθος θα έπρεπε να κάνει την εξέταση απορούμε πως αυτός ο άνθρωπος ο εξαιρετικός γιατρός με πολλά χρόνια υπηρεσίας έφτασε σε αυτό το σημείο.», συμπληρώνει. 

Χανιά: Τροχαίο με έναν νεκρό – Φορτηγό κόπηκε στα δύο

Το «ιατρικό bullying» δεν είναι το μόνο πρόβλημα στα νοσοκομεία. Ελλείψεις και εξαντλητικά ωράρια σε γιατρούς και νοσηλευτές βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών. Σύμφωνα με μια άλλη καταγγελία που έγινε στο zarpanews.gr για το ίδιο νοσοκομείο, ένας 76χρονος πήγε στο νοσοκομείο για φάρμακα και τον έδιωξαν. «Ο 76χρονος σύζυγος μου με ιστορικό πνευμονικής εμβολής κόλλησε κορωνοϊό το Σάββατο και ο πνευμονολόγος του έκρινε ότι πρέπει να πάρει αντιικά φάρμακα Με έστειλε λοιπόν στο Νοσοκομείο Χανίων να ρωτήσω και καρδιολόγο ή αιματολόγο και να τα πάρω Πήγα στα επείγοντα, μια ειδικευομένη με έστειλε στη διαλογή. Εκεί μια άλλη γιατρός μου είπε ...αγενώς να φύγω, γιατί είχε πολλούς ασθενείς.», αναφέρει η καταγγέλλουσα. 

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top