Χανιά: Την τσίμπησαν μωβ μέδουσες και μας δείχνει τα σημάδια στα χέρια της

Πόνος, ζαλάδα και ταχυπαλμία τα συμπτώματα που περιγράφει

Δείτε πως να προφυλαχθείτε από τις μωβ μέδουσες - Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μία γυναίκα στα Χανιά τσιμπήθηκε από μωβ μέδουσα και ένιωσε ζαλάδα, ταχυπαλμία, φαγούρα στο σημείο ενώ έντονα είναι τα σημάδια που άφησε πίσω της η μέδουσα.

Μωβ μέδουσες: Πού έχουν εμφανιστεί - Τι να κάνετε εάν σας τσιμπήσουν

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, που μίλησε με την άτυχη γυναίκα, η Χανιώτισσα είχε επισκεφθεί την Κυριακή την παραλία της Χρυσής Ακτής με τον σύντροφό της και ένιωσε ένα τσίμπημα στο χέρι της όταν βρισκόταν μέσα στη θάλασσα.

Μωβ μέδουσες: «Ήταν σαν να μου έριξαν βιτριόλι»

τσίμπημα μέδουσας

Φωτογραφία από zarpanews.gr

Περιγράφει πως «στη θάλασσα είχε πολύ κύμα και δεν έβλεπες καθαρά τι συμβαίνει κάτω. Έκανα μπάνιο και ένιωσα ένα δυνατό τσίμπημα». Αρχικά δεν έδωσε σημασία και συνέχισε το μπάνιο της, όμως στη συνέχεια ένιωσε και δεύτερο τσίμπημα στο άλλο χέρι. «Ένιωσα και δεύτερο τσίμπημα, αρκετά δυνατό. Τραβήχτηκα. Στην αρχή δεν είχα σημάδια», αναφέρει.

Ο χάρτης με τις παραλίες της Αττικής που έχουν εμφανιστεί μωβ μέδουσες

Στη συνέχεια όμως η γυναίκα είδε σημάδια να εμφανίζονται στο χέρι της, έψαξε στο Ίντερνετ και αντιλήφθηκε ότι τα συμπτώματά της ήταν από τσίμπημα μέδουσας. Πήγε σπίτι της, όμως καθώς τα σημάδια χειροτέρευαν επισκέφθηκε φαρμακείο για να λάβει φαρμακευτική αγωγή.
Ανέφερε ότι παρουσίασε ζαλάδα, ταχυπαλμία και έντονη φαγούρα στο σημείο. Παράλληλα, ένιωθε και πόνο στο σημείο που βρίσκονται τα σημάδια, αλλά μόνο κατά την αφή.

Και στα δύο χέρια τσιμπήθηκε η άτυχη γυναίκα στα Χανιά - Φωτογραφία απο zarpanews.gr

Τι να κάνετε εάν σας τσιμπήσει μωβ μέδουσα

 •    Πλένουμε προσεκτικά με θαλασσινό νερό, χωρίς να τρίβουμε την περιοχή του τσιμπήματος. Αν είναι διαθέσιμο, εφαρμόζουμε ένα μίγμα θαλασσινού νερού και μαγειρικής σόδας (σε αναλογία 1:1) για δύο λεπτά, ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε επιπλέον έκκριση δηλητηρίου από πιθανά υπολείμματα κυττάρων πλοκαμιών που έχουν μείνει στο δέρμα.

•    Χρησιμοποιούμε μια πλαστική τραπεζική κάρτα ή κάτι παρόμοιο (και όχι τα χέρια μας) για να αφαιρέσουμε το μείγμα της μαγειρικής σόδας καθώς και οποιαδήποτε τυχόν υπολείμματα από το δέρμα μας.

•    Εφαρμόζουμε πάγο πάνω στο τσίμπημα για 5-15 λεπτά. Ο πάγος ή ακόμη και κάποιο παγωμένο αναψυκτικό, θα πρέπει να είναι μέσα σε σακούλα ή κάποιο άλλο περίβλημα, όπως ένα ύφασμα ή μπλουζάκι.

•    Ελέγξτε αν υποχώρησε ο πόνος, κι αν είναι ανάγκη ξαναβάλτε πάγο για άλλα 5-15 λεπτά.

•    Αν ο πόνος επιμένει, συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό για να σας συνταγογραφήσει παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδεις κρέμες (όπως π.χ. 3-4% λιδοκαΐνη και υδροκορτιζόνη).

•    Μην τυλίγετε το σημείο τσιμπήματος σφιχτά με επιδέσμους, μη χρησιμοποιείτε ξύδι, ούτε γλυκό νερό, ούτε οινόπνευμα, ούτε αμμωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top